Slovenija
186 ogledov

Plačevanje položnic brez provizije

QR koda Shutterstock
Nova storitev Tušmobila: plačevanje položnic brez provizije.

Prvi avtomat za plačevanje Tuševih računov so postavili v poslovalnici v Celju. Če se bo sistem izkazal za uspešnega, ga bodo postopoma uvedli še v ostale poslovalnice.

Prve naročnike, ki bodo preizkusili nov sistem plačevanja položnic, pričakujejo konec tega tedna, saj bodo v teh dneh prejeli prvi račun, ki je prilagojen avtomatiziranemu načinu plačevanja računov.

Z gotovino se ne da plačati

Novi računi vsebujejo UPN plačilni nalog s QR kodo, ki bo omogočila avtomatski prenos podatkov za plačilo s položnice v sistem plačilnega avtomata. Uporabnik bo tako približal UPN plačilni nalog s QR kodo čitalcu, ki je nameščen na avtomatu, s tem pa bo sprožil prenos podatkov.

Nato se bodo na zaslonu avtomata izpisali podatki računa, ki jih bo uporabnik preveril, potrdil znesek, vstavil svojo bančno kartico in vpisal PIN kodo. S tem bo postopek plačila zaključen, hkrati pa bo uporabnik za lastno evidenco prejel potrdilo o plačanem računu.

Avtomat ne omogoča gotovinskega poslovanja, zato bo na voljo samo za plačilo z bančno kartico. Naročnikom, ki bodo uporabili avtomat za plačilo računov, ne bo treba plačevati provizije.

Komentarjev 3
  • kapibara 20:06 15.avgust 2012.

    Katere Tuš-eve račune pa prejemate..piše :plačilo Tuš-evih računov...

  • Mitoka 19:51 15.avgust 2012.

    Meni se to zdi vrhunska novica. Končno se je nekdo sponil v teh težkih časih nekaj pametnega. Ne bo potrebno več plačevati oderuških provizij na bankah za vsako položnico posebej. Me zanima kako bodo na to odreagirale banke. Jaz bo ...prikaži več vsekakor na ta način odslej plačevala položnice in bom tako kar nekaj privarčevala.

  • mufi 18:34 15.avgust 2012.

    Pametno. Pomagat tistim , ki (še) imajo. ( Koliko jih je (že) , ki bančne kartice ne morejo več uporabljat ?)