Slovenija
33 ogledov

Plačevanje s piskom

800 brezstičnih kartic in 65 mobilnikov v sklopu pilotnega projekta na štirih pr Žurnal24 main
Plačilo. Od začetka decembra bo nekaj manj tisoč zaposlenih Banke Koper in Mobitela poskusno začelo uporabljati brezstični način plačevanja MasterCard PayPass.

Prvenstveno je omenjeni način plačevanja namenjen za zneske do vrednosti 25 evrov, zlasti na blagajnah in prodajnih mestih, kjer je velik pretok ljudi, kot denimo kinematografi, prodajni avtomati, restavracije s hitro prehrano, ali za plačevanje vozovnic mestnega oziroma lokalnega prometa.

Preprosta uporaba
Brezstično plačevanje bodo omogočale tako brezstične kartice MasterCard kot tudi Maestro, ki bodo imele odtisnjen znak PayPass.

Uporaba. Če prekoračite znesek 25 evrov, morate kartico uporabiti na klasičnem POS-terminalu, kjer vtipkate PIN-kodo ali se podpišete. Tako banka preveri, ali s kartico plačuje njen imetnik ali ne.

Sama pridobitev kartice bo za imetnike brezplačna. Brezstično plačevanje z mobilnim telefonom pa bo možno z mobilnikom, ki ima na SIM-kartici naloženo aplikacijo za brezstično plačevanje. SIM-kartice bo za imetnike priskrbel Mobitel.

Plačilo poteka tako, da kartico z vgrajenim brezstičnim čipom ali mobilnik le približate čitalcu, počakate na pisk in plačilo je izvršeno v dveh sekundah, zagotavljajo pri Banki Koper.

800 brezstičnih kartic in 65 mobilnikov v sklopu pilotnega projekta na štirih prodajnih mestih že uporabljajo zaposleni Banke Koper in Mobitela.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.