Slovenija
22 ogledov

Plačljivo morda že aprila

Parkirišča Suzana Kos
Gradbinca. Ker ni dela, se bosta podjetji ukvarjali s pobiranjem parkirnine.

Koper. Predvidoma konec aprila bi po napovedih lastnikov že lahko začeli pobirati parkirnino na skoraj 30 tisoč kvadratnih metrov velikem prostoru ob mestnem jedru. Tako bo izginilo še zadnje večje brezplačno parkirišče, na katerem je na črno vsak dan parkiralo več sto ljudi. "S pobiranjem parkirnine bo kakšen delavec več na Grafistu ali na IP Obali obdržal službo, ker je virov prihodkov vse manj. Za nas, gradbenike, preprosto ni več nobenega posla," razlaga Robert Rožac iz IP Obale, ki ima v lasti blizu 14 tisoč kvadratnih metrov zemljišča, na katerem je bila predvidena gradnja treh od štiri- do sedemnadstropnih objektov. Kompleksa, ki so ga poimenovali Levji grad, zaradi krize ne bo; mestni svetniki bodo zato prav danes razveljavili odlok o ureditvi tega območja.

Gradbinca skupaj

Ante Guberac, koprski gradbeni podjetnik, ki je na Managerjevi lestvici najbogatejših Slovencev na 49. mestu, premoženje pa je oplemenitil predvsem v času županovanja Borisa Popoviča, je nedavno postal lastnik okoli 14 tisoč kvadratnih metrov občinskih zemljišč, ki so povezana s parcelo IP Obale. Na vprašanje, od kod mu v tej krizi denar, saj gre za zemljišče, vredno več milijonov evrov, ni želel odgovoriti.

Za zdaj naj bi na zemljišču najprej uredili plačljivo parkirišče, s katerim naj bi gradbinca gospodarila skupaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.