Slovenija
320 ogledov

Plačljivo tudi ob ZOO

parkiranje,  cene
1/2
grafika Žurnala24
Parkiranje. Od jutri za 20 odstotkov dražje. Štiri nova plačljiva parkirišča, tudi pred živalskim vrtom.

Za parkiranje pred živalskim vrtom (ZOO) bo treba od jutri plačati 60 centov za prvi dve uri in 60 za vsako naslednjo, pravijo na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana (MOL), ki ga vodi Irena Razpotnik. Direktorica ljubljanskega živalskega vrta Zdenka Ban Fischinger včeraj o tem še ni vedela nič.

ZOO čaka odgovor MOL

“O tem me ni nihče obvestil. Ko ste mi poslali vprašanje (ali se bojijo manjšega obiska zaradi plačljivega parkiranja; op. a.), sem o tem povprašala MOL, a odgovora še nisem dobila. Pri nas zapornice še ni, zato je nemogoče, da bi bilo parkiranje v petek že plačljivo,” meni Ban Fischingerjeva.

Poleg ZOO so nove lokacije s plačljivim parkiranjem še Vrazov trg, Zdravstveni dom Vič in P+R Chengdujska, ki sicer še ni zgrajena, ukinjajo pa se parkirišča Tobačna, Tržnica Koseze in P+R Rudnik.

Dražje zaradi davka

Parkiranje na občinskih parkiriščih bo od jutri dražje, ker je davčna uprava ugotovila, da MOL oziroma njeno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) pri občinski taksi za parkiranje nista obračunavala davka na dodano vrednost (DDV).

“Zdajšnji način pobiranja občinske takse je po njihovem mnenju povzročal znatno izkrivljanje konkurence med ponudniki parkirnih prostorov na območju MOL,” najpomembnejši razlog navaja Razpotnikova.

Denar od parkirnin se bo po novem zlival v blagajno LPT in ne več v občinsko blagajno, zato v javnem podjetju že letos pričakujejo 385 tisoč evrov prihodkov več.

Občinska taksa, pri kateri občina ne obračunava DDV, bo od jutri veljala le še za parkirne dovolilnice za stanovalce in uporabnike odstavnih mest za dostavo blaga in storitev.

Komentarjev 1
  • luka 10:33 30.junij 2011.

    ja mora janković dobit nazaj denar za stadion kok je zmetu tja a kaj je obljublju bandit iz proračuna mol ne bo šel niti evro za stožice to bando je treba takoj sterat