Slovenija
147 ogledov

Plačujejo dežurstva

Zobozdravnica Mateja Rotar opozarja, da dežurno zobno ambulanto v Kranju financi Žurnal24 main
Zasebniki s koncesijo za dežurstvo na zobni polikliniki v Kranju plačajo.

Zasebni zobozdravniki s koncesijo plačajo za vsako dežurstvo, ki ga opravijo na kranjski Zobni polikliniki, opozarja zobozdravnica Mateja Rotar. Strošku sicer ne nasprotujejo, si pa prizadevajo za pravičnejšo ceno ali pa modernizacijo ambulante.

Koristi in pomanjkljivosti
Zasebniki dežurajo v kranjski zobni ambulanti dvakrat na mesec, enkrat na leto v soboto. “S plačevanjem dežurstva se sicer strinjamo, ker imamo tudi sami korist,” prizna Rotarjeva in pojasni, da lahko tako pacientom tudi med svojo odsotnostjo zagotovi nujno pomoč. “Ni mi težko plačati, ampak moti me, da včasih sredi dela zmanjka materiala. Instrumentarij je star več deset let in obrabljen; potrebovali bi novega. Pogosto prinesem kar svojega,” pravi.

Prepričana je, da bi bila lahko dežurna ambulanta na račun prispevkov zasebnikov bolje opremljena. “Lani se je na ta račun na Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG) steklo skoraj 40 tisoč evrov,” ocenjuje Rotarjeva. “Prikazujejo, da vanjo veliko vlagajo, mi pa vemo, da to ne drži.”

Pripomb (še) ni
Direktor OZG Jože Veternik je s pobudo zasebnikov seznanjen. “Pred mesecem in pol smo predstavili izračun stroškov. Oklestiti se jih ne da. Ceno dežurstva bi lahko celo povišali,” pravi. Rotarjeva se s tem ne strinja in pričakuje realno specifikacijo, Veternik pa pravi, da pisnih pripomb zasebnikov na izračun za zdaj ni prejel. “Če bi prišla pobuda, bi sedli in primerjali argumente. Vedno je možen kompromis,” namiguje.

Kupujejo instrumente
Veternik se strinja, da oprema v dežurni zobni ambulanti ni najbolj sodobna, ampak, “glede na to, da gre za izvajanje nujne pomoči, je zadovoljiva,” ocenjuje. Podobno meni tudi direktorica Zobne poliklinike Kranj Irena Matjan, hkrati pa dodaja, da načrtujejo nakup nekaterih novih instrumentov in da že zbirajo ponudbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.