Slovenija
26 ogledov

Plakatna akcija za pravice

Plakat (Foto: Za vse družine) Žurnal24 main
Različne družine. Kampanja Za vse družine bo v sklepnem delu javne predstavitve novega družinskega zakonika opozarjala tudi s plakati.

Kampanja "Za vse družine! Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice." vse od začetka predstavljanja družinskega zakonika opozarja, da je naša trenutna zakonodaja zastarela, diskriminatorna in po njihovem prepričanju tudi protiustavna.

Za vse družine ima na Facebooku že več kot 7.000 članov in podpornikov.

Zahtevajo, da zakonodaja vsem državljanom "v raznolikih partnerstvih in družinah omogoči enakost pred zakonom in spoštovanje temeljnih človekovih pravic in svoboščin". Družinski zakonik namreč predvideva, da bi otroke lahko posvajali tudi istospolni pari. Zakonik dviguje veliko prahu – kolikor je gorečih podpornikov, toliko ima tudi nasprotnikov: NSi je tako denimo v primeru sprejema zakonika že napovedala zbiranje podpisov za referendum.

Resnične družine
Na plakatu sta dve različni družini – istospolna in enostarševska – in istospolni par. "Izpostavljamo istopolno družino in istospolno partnerstvo, ker sta pri nas še vedno sistemsko diskriminirana, ter enostarševsko družino, ki je v Sloveniji še vedno stigmatizirana. Obe družini in par na plakatu so resnični," so izpostavili.

Plakate bodo razobesili v osmih večjih mestnih občinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.