Slovenija
37 ogledov

Plan B: 
prodaja letališča

Do konca roka za oddajo prijav ni na ministrstvo prispela niti ena.
Nova čarterska linija
Do Skopja. Naj spomnimo, da na letališču še vedno poteka gradnja novega potniškega terminala. “Na takšnem gradbišču, kot ga imamo, se težko tržimo. Sicer pa bomo najverjetneje 11. decembra vzpostavili novo čartersko linijo ob sobotah, in sicer do Skopja,” je povedal Sonc.

Očitno bo padel še en razpis za najem infrastrukture na mariborskem letališču. Včeraj do 15. ure, ko je bil rok za oddajo prijave k neposrednim pogajanjem za najem letališke infrastrukture Letališča Edvarda Rusjana Maribor, ni na ministrstvo za promet prispela niti ena prijava. “Čakamo še, ali se bo kdo prijavil po pošti do 24. ure,” je včeraj popoldne pojasnila Eldina Knez z ministrstva za promet.

“Prodaja ne bo šla skozi”
Na ministrstvu pa imajo, če bo razpis znova padel, že pripravljen rezervni načrt. “Potem bomo pripravili nov posamični program ravnanja s predmetnim premoženjem države. Ni izključena možnost odprodaje objektov in opreme letališke infrastrukture,” je povedala Knezova.

Matjaž Sonc, direktor Aerodroma Maribor, ki je še vedno upravitelj letališča, pa je nad idejo odprodaje začuden. “To po mojem mnenju ne bo šlo. Pred nekaj leti je bil opravljen brezplačen prenos med Mestno občino Maribor (MOM) in ministrstvom za promet glede letališke infrastrukture, ki je bila pred tem v lasti MOM. Določeno je bilo, da lahko MOM, če država ni več lastnik letališča, ta prenos prekliče oziroma zahteva vsaj del kupnine od prodaje. Kar tako pa država ne bo mogla iti v prodajo,” je bil jasen Sonc. Dodal je, da bo prihodnji teden potekalo pogajanje za podaljšanje najemne pogodbe med njimi in ministrstvom. “Zdaj imamo aneks k pogodbi, da letališče upravljamo do konca leta. Pogodbo bi morebiti lahko podaljšali za pol leta,” je dejal prvi mož letališča. Ne izključuje pa možnosti, da pogajanja morda ne bodo uspešna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.