Slovenija
32 ogledov

Planica čaka izvedeniško mnenje

Tako naj bi bila v skladu z idejno zasnovo po prenovi videti Bloudkova velikanka Žurnal24 main
Nordijski center. Začetek gradnje zamuja zaradi revizije. Jelko Gros optimističen glede izvedbe del.

Kranjska Gora. “Predsednica revizijske komisije ne verjame šestim gradbenim podjetjem in je zahtevala izvedeniško mnenje,” je zamude pri začetku gradnje nordijskega centra Planica pojasnil vodja projekta Jelko Gros.

Meni, da je časa dovolj, saj lahko gradijo tudi pozimi: “Če ne bo šlo 1. decembra, bomo pa spomladi skakali na novih skakalnicah.” Na včerajšnji predstavitvi projekta pa je Gros na vprašanje občinskih svetnikov o morebitnih drugih postopkih, ki bi pospešili začetek del v Planici, dejal, da se niso odločili za postopek na upravnem sodišču, da se ne bi s tem postopki še zavlekli.

Gradnja skakalnega dela 42 milijonov evrov vrednega nordijskega centra Planica se bo začela še letos, prihodnje leto naj bi zgradili osrednji večnamenski objekt smučarskotekaškega centra s startno-ciljnim poligonom, ki bo poleti služil tudi kot nogometno igrišče, preostali tekaški del pa leta 2013. Kot najpomembnejši problem pred morebitnim prvenstvom pa so svetniki izpostavili cesto od Hrušice proti 
Planici

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.