Slovenija
46 ogledov

Planica s policijske perspektive

Planica 2015 Anže Petkovšek
Štiridnevni planiški praznik je poleg uspehov slovenskih športnikov obilico dela naložil tudi policistom, ki so vse dni zagotavljali varnost. Z opravljenim so zadovoljni.

Lepo vreme je za razliko od lani na planiško prireditev privabilo več obiskovalcev, ki so se na prizorišče pripeljali z nekaj tisoč avtomobili, več sto avtobusi in kombiji, kar je bil svojevrsten zalogaj. “Zagotavljanje ustrezne pretočnosti prometa je bilo letos namreč še posebej zahtevno, ker je bilo zaradi del na novem nordijskem centru parkirnih površin v Planici manj kot v preteklosti,” pravijo pri slovenski policiji.

Pohvalijo obiskovalce, ki so upoštevali večino opozoril policije o varnem obisku prireditve. “Negativni dogodki niso posebaj izstopali, kar pane pomeni, da jih ni bilo,” pri tem pravijo na policiji.

V nekaj primerih so posredovali v kršitvah javnega reda, pridržali so eno osebo, nekaj oseb je obnemoglo zaradi alkohola, še dve sta bili pogrešani. Manjše število prekrškov je bilo povezanih tudi s pirotehniko in prometom, poškodbami oseb ob padcih, najdenih in vrnjenih pa je bilo tudi večje število predmetov, med katerimi nekateri na Policijski postaji Kranjska Gora še čakajo na svoje lastnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.