Slovenija
67 ogledov

Planinca so uspeli rešiti

Triglav Shutterstock
Na severni steni Triglava sta se sinoči izgubila dva planinca. Reševalna akcija se je zaradi včerajšnjega močnega vetra nadaljevala danes zjutraj.

Včeraj ob 19:29 uri je Uprava za zaščito in reševanje v Kranju prejela obvestilo, da sta se v severni triglavski steni zaplezala dva planinca. Aktivirani so bili gorski reševalci Postaje gorske reševalne službe Mojstrana ter dežurna ekipa gorske reševalne službe z Brnika in posadka s helikopterjem slovenske vojske.

Helikopter je poletel na kraj dogodka, vendar reševanja zaradi močnega vetra in mraka ni bilo mogoče izvesti. Reševanje so zvečer prekinili, nadaljevali pa danes zgodaj zjutraj. Nepoškodovana planinca, doma iz okolice Celja, sta že na poti v dolino, so za STA pojasnili v kranjski izpostavi uprave za zaščito in reševanje.

Mojstranski gorski reševalci so morali letos v gorah posredovati štirinajstkrat. V letošnjem letu pa so gorski reševalci imeli 170 reševalnih akcij. Pri 83-ih reševanjih je pomagal helikopter. Letos je v gorah umrlo deset planincev.

Komentarjev 1
  • zic 09:31 03.avgust 2013.

    vsem, ki rijejo nepripravljeni na take odisejade bi jim jaz fino zaračunal reševanje in to samoplačniško in ne preko raznih davkoplačevalskih zdravstvenih zavarovalnic.....me zanima, kdo bi si še upal preko qrca na tako pot!!!