Slovenija
1134 ogledov

Plaz so sanirali, zdaj spet ogrozil družino

Plaz-Radoblje Občina Laško
Močno deževje je spet oživilo zemeljski plaz nad hišo v Radobljah pri Laškem, pa čeprav so ga sanirali pred komaj dvema letoma.

Kot nam je sporočila Mojca Jovan Knez, na laški občini zadolžena za odnose z javnostmi, se je zemeljski plaz v Radobljah prvič sprožil pred dobrima dvema letoma, nato pa so ga sanirali, po naših neuradnih podatkih s piloti.

Toda po dolgotrajnem dežju je zemlja včeraj popoldne spet spolzela in vnovič poškodovala hišo, k sreči menda na tistem koncu, ki ni naseljen. Kraj sta si ogledala poveljnik štaba Civilne zaščite občine Laško Bojan Špiler in njegov namestnik Gregor Podkoritnik, člani Prostovoljnega gasilskega društva Laško pa so zavarovali območje.

Plaz-Radoblje | Avtor: Občina Laško Občina Laško
Jovan Knezova nam je še povedala, da so stanovalcem že pred dvema letoma ponudili nastanitev v nadomestnem občinskem stanovanju, vendar se zanjo niso odločili. Tudi včeraj se niso izselili, bodo pa ves čas spremljali razpoke na zidovih. Še danes jim bodo za vsak primer skušali zagotoviti bivalni kontejner, drugih ukrepov za zdaj ne načrtujejo.

"Občina Laško je zelo hribovita, veliko je tudi zemeljskih plazov," je še dejala Jovan Knezova. „Upajmo, da se čez vikend stanje ne bo še poslabšalo."

Na občino smo zastavili tudi vprašanja, koliko je stala prejšnja sanacija in zakaj ni bila uspešna, odgovore še čakamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.