Slovenija
28 ogledov

Plaz ustavljen, cesta pa čaka

Plaz, ki je ogrožal Kolodvorsko cesto in tribune pod njo so z zaščitnim nasipom Žurnal24 main
Velika Zaka. Pred plazom obvarovali Kolodvorsko cesto in nove tribune. Spomladi krpanje ceste.

Delavci Gozdnega gospodarstva Bled so pred dnevi končali urejanje naravnega plazu nad Kolodvorsko cesto na območju Velike Zake, zaradi česar je bila cesta nekaj časa zaprta za promet.

Kot so pojasnili na občinskem oddelku za okolje in prostor ter gospodarske javne službe in infrastrukturo, so poskrbeli le za zavarovanje lokalne ceste, novih tribun in sprehajalne poti, trenutno pa ljubljansko podjetje Geoinženiring pripravlja elaborat za celovito sanacijo. Izgradnja zaščitnega nasipa je stala dobrih 11 tisoč evrov, ki jih bo občina zagotovila iz proračunske rezerve za odpravo posledic naravnih nesreč, denar za trajno sanacijo pa bodo poskušali pridobiti od okoljskega ministrstva.

V slabem stanju pa je Kolodvorska cesta, ki bo poleti med svetovnim veslaškim prvenstvom zelo obremenjena. Na vprašanje, kdaj jo bodo obnovili, so na občini pojasnili, da bodo na odseku od Triglavske ceste do hotela Triglav udarne jame preplastili do sredine aprila. “Celovita obnova ceste letos ni predvidena, spomladi pa bo v sklopu rednega vzdrževanja izvedeno krpanje udarnih jam in preplastitev najbolj kritičnih odsekov,” so pojasnili na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.