Slovenija
1577 ogledov

Plaz zaprl cesto, voda zalivala stanovanjske objekt, veter podiral drevesa

Podrto drevo
Zaradi močnega deževja je meteorna voda zalila več kleti, plaz je zaprl cesto,

Zaradi močnega deževja so imeli gasilci ponoči in včeraj zvečer polne roke dela, saj je voda zalivala kleti, sprožil se je zemeljski plaz in podirala so se drevesa. 

V občini Prevalje se je po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje sprožil zemeljski plaz z nekaj manjšimi drevesi. "Gasilci PGD Prevalje so zavarovali kraj dogodka ter s pomočjo delovnega stroja s ceste odstranili približno 16 kubičnih metrov zemljin ter podrta drevesa," navajajo pri URSZR. "Cesta je bila zaprta za promet." 

V občini Brežice se je ob zgodaj zjutraj na regionalno cesto Brežice-Bizeljsko, pri naselju Bukošek, zaradi vetra in obilnega deževja podrlo drevo. "Dežurni pri cestnem podjetju je drevo razžagal in odstranil," navajajo pri URSZR. "Do odstranitve drevesa je bil promet oviran."

V občini Radlje ob Dravi je zaradi močnega deževja na večstanovanjskem objektu začela puščati streha. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Radlje ob Dravi ter s folijo prekrili približno 40 kvadratnih metrov strehe.

Meteorna voda | Avtor: Žurnal24 main Fotografija je simbolična Žurnal24 main

Meteorna voda je zalivala kletne prostore stanovanjskega objekta v občini Črna na Koroškem ter v naselju Prosečka vas pri Puconcih. Gasilci so morali posreodvati tudi v občini Hoče-Slovnica, kjer je meteorna voda stekala v lovilni jašek v kletnih prostorih stanovanjskega objekta. Zamakanje so gasilci preprečili tudi na Lavričevi ulici v Ajdovščini, tako da so odmašili zamašen odtočni jašek. 

Zvečer je bila zaradi poplavljenega podvoza zaprta občinska cesta v naselju Križišče pri Sevnici.

Zaradi poplavljenega cestišča je po podatkih prometno-informacijskega censta še vedno zaprta cesta Zameško - Kostanjevica.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.