Slovenija
10 ogledov

Plaža je raj za kradljivce

Poskrbite, da bodo počitnice res brezskrbne. (Foto: policija.si) Žurnal24 main
Pošteno se motite, če mislite, da boste svojo denarnico, ki jo boste dali pod brisačo, dobro zavarovali pred kradljivci na plažah.

Nemška državljanka si bo torkovo kopanje na portoroški plaži dobro zapomnila. Kot so sporočili iz PU Koper, ji je nekdo ukradel torbico, v kateri so bili dokumenti, denar, mobilni telefon, ključi in sončna očala. Vse skupaj je bilo vredno okoli 650 evrov.

Da se kaj podobnega ne bi na plaži oziroma na dopustu zgodilo tudi vam, si dobro zapomnite naslednje nasvete:

1. Denarnice in vrednih predmetov nikoli ne puščajte samih na plaži, prav tako jih ne skrivajte pod brisačo, saj jih bodo nepridipravi našli zelo hitro.

pla%C5%BEa, policija, kopalci, pole%C5%BEavanje, le%C5%BEanik, marela | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

2. Na plažo vzemite s seboj le toliko denarja, kolikor ga potrebujete. Če pa ne morete brez vrednostnih predmetov, pa se organizirajte tako, da bo nanje pazil vsaj eden izmed vaše družbe ali pa jih spravite v posebne sefe na recepciji pred vhodom na plažo.

3. Ko boste parkirali svoje vozilo na parkirišču v bližini plaže, jih ne pozabite zakleniti, vse vredne predmete pa dajte v prtljažnik ali pa jih vzemite s seboj.

4. Če med počitnicami bivate v apartmajih, pred odhodom na kopanje ne pozabite zapreti balkonskih vrat, saj se lahko zelo hitro zgodi, da vam bo kradljivec zlezel skozi okno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.