Slovenija
60 ogledov

Plaža pod Triglavom

(Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
Bohinjska Bistrica. Ob bohinjskem vodnem parku odprli zunanja bazena in sončno teraso.

Odprtje. Ob Vodnem parku Bohinj v Bohinjski Bistrici sta obiskovalcem od danes na voljo nova zunanja bazena in sončna terasa, ki so ju odprli sinoči.

Tudi pri zunanjih bazenih smo ekološki, kajti vodo bomo ogrevali s toplotno energijo, ki nastaja pri hlajenju hotela in s tem poskrbeli za energetsko varčnost,” pravi Anže Čokl, direktor Vodnega parka in hotela Park Bohinj.

Večji bazen in manjši otroški skupaj merita 200 kvadratnih metrov, v prizidku pa so uredili pokrita prostora z ležalniki in sončno teraso. S to naložbo je investitor podjetje MPM Engineering zaokrožil ponudbo vodnega parka in bistveno povečal ležalne površine. „Nova bazena in terase so namenjeni obiskovalcem in tudi hotelskim gostom, za katere je bilo v vodnem parku premalo prostora, saj smo v deževnih poletnih dneh našteli na dan tudi 600 obiskovalcev. Poleg tega se Bohinjsko jezero ob slabem vremenu hitro ohladi in potrebe ljudi so narekovale zunanja bazena, v katerih bo voda ogrevana,“ je včeraj za Žurnal24 dejal Anže Čokl, direktor Vodnega parka in hotela Park Bohinj.

Kljub krizi nove naložbe

Naložba je stala dva milijona evrov, od tega je 1,5 milijona zagotovil Ribniški razvojni sklad, preostalo pa investitor. V vodnem parku so prenovili restavracijo, kljub novim bazenom pa cene vstopnic ostajajo enake. V hotelu in vodnem parku je 65 redno zaposlenih, Čokl pa je pojasnil, da jih bodo v poletni sezoni začasno zaposlili še okoli sedem.

Vodni park na leto obišče od 70 tisoč do 80 tisoč obiskovalcev, v prihodnje računajo, da jih bo še za deset odstotkov več. Na vprašanje, kako jim kljub gospodarski krizi uspevajo nove naložbe (lani so odprli nov hotel, op. p.) je Čokl odgovoril: “Gre za družinsko podjetje, imamo lastno projektiranje in nadzor, in zelo pazimo, kako ravnamo z denarjem, poleg tega z ekološko naravnanostjo na leto privarčujemo od 40 do 50 odstotkov energije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.