Slovenija
1 ogledov

Plaže so letos dražje

Le manjšina upraviteljev ponuja domačinom cenejši vstop na plažo kot drugim gost Žurnal24 main
Plaže so letos dražje, za kopanje in sončenje na slovenskih hotelskih plažah boste odšteli od 2,5 do 35 evrov na dan.

V slovenski Istri smo našteli enajst plačljivih plaž. Večinoma jih upravljajo hotelske družbe in njihova poslovna politika je, da jih želijo ponuditi predvsem svojim gostom, zato so ponekod vstopnine za zunanje obiskovalce kar zasoljene.

Uradna sezona pa se še ni začela, zato marsikje vstopnin za zdaj ne zaračunavajo. Daleč najdražji bo petzvezdični del portoroške plaže Meduza, ki jo upravlja Istrabenzov LifeClass. Dnevni gost bo moral poleg vstopnine (35 evrov) seči v žep še za parkirnino, šele nato bo lahko užival na prenovljeni luksuzni plaži. Tudi marsikje drugje so letos povišali vstopnino za kopališča.



Nasprotno pa bo v kampu Adria Ankaran v nasprotju z lani vstop na plažo brezplačen, kar sicer ne velja tudi za bazen in parkiranje (za prvih osem ur bo treba odšteti evro na uro). Celodnevna parkirnina za pet evrov bo neprijetno presenetila tudi v Strunjanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.