Slovenija
26 ogledov

Plazovi so stisnili Goro

V sredo popoldne je bila cesta še izmenično odprta za osebna vozila, včeraj ob 1 Žurnal24 main
Plaz. Pretrgal povezavo med Ajdovščino in Colom. Prebivalci Gore odrezani.

“Okrog 12. ure je bilo treba cesto zapreti za ves promet, saj se je plaz premaknil že za od 2,5 do tri metre,” je razmere in stanje plazu, ki je začel v sredo ogrožati cesto med Ajdovščino in Colom, včeraj popoldne komentiral občinski poveljnik civilne zaščite Igor Benko. Povedal je, da so se na občini srečali s predstavniki direkcije za ceste, s katerimi so govorili, kako urediti obvozno cesto oziroma dostop v dolino za približno 1.500 prebivalcev Gore, ki jim je septembrski zdrs plazu Stogovce odnesel najbližjo cestno povezavo z Ajdovščino, zdaj pa so ostali še brez alternativne.

Voda je upadla
Intervencije niso bile potrebne. Vodostaj reke Vipave, ki je s pritoki še v sredo popoldne nevarno naraščala, se je začel umirjati in nižati, še preden bi bili ogroženi stanovanjski objekti.

Plaz Stogovce se premika
Kot je dodal Benko, je ves promet za zdaj preusmerjen na Kalce, danes pa naj bi se spet sestali s predstavniki vseh pristojnih služb in se podrobneje dogovorili o tem, kako pristopiti k saniranju nastalih razmer. Poleg novega plazu, ki je pretrgal cestno povezavo, so tudi na plazu Stogovce opazili nove premike, saj se je razširil do mosta čez Lokavšček in je dolg oziroma širok že več kot kilometer. Med pogovorom je bil Benko namenjen še na ogled razmer na plazu Slano blato.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.