Slovenija
92 ogledov

Ples in novi študijski programi

Ples s starejšimi Alma Mater Europaea
"Starejši v Domu Danice Vogrinec Maribor so lepo sprejeli plesno vadbo. Predvsem pa je pomembno druženje," je pojasnila Veronika Gorišek, študentka magistrskega programa Socialna gerontologija na Alma Mater Europaea – ECM, ki skupaj s Študentskim svetom Alma Mater vodi brezplačen projekt Ples za starejše.

Letos sta študenta Matic Fras, ki na Alma Mater končuje študij fizioterapije, sicer pa nekdaj aktiven tekmovalec v standardnih in latinskoameriških plesih in študentka Veronika Gorišek pričela s projektom Ples za starejše po mariborskih domovih za starejše.

Prvi so jim vrata odprli v pobreškem Domu Danice Vogrinec. "Osnovni namen projekta je, da s plesanjem in ob učenju osnovnih plesnih figur pozitivno vplivamo na ravnotežje in koordinacijo, izboljšanju motoričnega in lokomotornega sistema za lažje izvajanje dnevnih aktivnosti.  Med učenjem posameznih plesnih figur pa bi se predstavile in izvajale tudi od 5 do 10 minutne vaje, ki  so zelo pomembne in dobra preventiva pred padci v starosti," je pojasnil Matic Fras. Vadba za starejše kot študentski projekt, bo predstavljena tudi na Informativnih dneh v petek in soboto 10. in 11. 2. 2017 na Alma Mater Europaea – ECM v Mariboru.

Tudi novi zanimivi programi

Alma Mater Europaea - ECM vas vabi na informativne dneve in dneve odprtih vrat, ki bodo 10. in 11. 2. 2017 v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in Kopru. V Mariboru in v Murski Soboti pa bodo isti dan potekali tudi dnevi odprtih vrat, kjer bodo lahko bodoči študenti spoznali kako poteka študijski proces na programih Fizioterapija in Zdravstvena nega.

Če si želite izvedeti več o dodiplomskih študijskih programih: Fizioterapija, Zdravstvena nega, Arhivistika (NOVO), Socialna gerontologija, Management in Humanistika (NOVO),  programi Akademije za ples (sodobni ples, džez ples, družabni ples, balet, standardni in latinskoameriški plesi) vas vabimo, da nas obiščete v petek in soboto 10. in 11. 2. 2017 v Mariboru (Slovenska 17), Ljubljana (Kardeljeva 1), Murska Sobota (Lendavska 9), Koper (Trubarjeva ulica 1).

Izvedeli boste več o vpisnih pogojih, o načinu študija, o možnosti opravljanja prakse v tujini in izmenjavi v tujino, študenti tutorji vam bodo predstavili študijski proces na izbranem programu, predstavili se vam bodo dekani, učitelji in predstojniki. V petek bodo predstavitve za dodiplomski študij potekale na vseh štirih lokacijah ob 11.00 in 15.00, v soboto pa ob 10.00 uri. Več na www.almamater.si