Slovenija
18 ogledov

Plesali bodo trezni

Organizatorji v Mariboru pričakujejo, da bo danes plesalo več kot tri tisoč udel Žurnal24 main
Četvorka. Tokrat ni bistvo plesanje brez alkohola. PZS je podprla Maribor.
Večurna zapora

Titov most. Iz Mestne občine Maribor (MOM) so sporočili, da bo danes zaradi maturantske četvorke na Titovem mostu med 9.30 in 14. uro popolna zapora vozišča Titovega mostu na odseku od Ulice heroja Bračiča do vzhodne oziroma zahodne pentlje na Pobreško cesto. Prav tako bo v tem času polovična zapora vozišča Ulice heroja Bračiča na odseku od Ulice Vita Kraigherja do Titove ceste ter zapora desno in levo od zavijalnega prometnega pasu Pobreške ceste pred vzhodno pentljo na Titov most.

Nas je podprla Plesna zveza Slovenije (PZS), maturantske parade v Ljubljani pa ne,” pojasnjuje Rudi Kocbek, direktor Plesne šole Pingi iz Maribora, ki je tudi letos glavni organizator velike maturantske četvorke v Mariboru.

Tudi letos mesti Maribor in Ljubljana pri maturantski četvorki ne bosta vzajemno sodelovali.

Letos tudi pozivamo vse udeležence, naj ne pijejo alkohola,” dodaja Rudi Kocbek,

Letos brez alkohola
Letošnjemu dogodku pod sloganom Maturantska četvorka brez alkohola in okriljem PZS, se bo pridružilo 23 mest po Sloveniji, med njimi pa ni Ljubljane.

Ta dogodek, ki ga mi podpiramo, je prijavljen pod zaščitenim imenom EQDF. Maturantska parada pa je zaščiteno ime Urške, d. o. o. od leta 2002, letos pa v tem projektu plešejo samo tri mesta. Gre za dve enaki prireditvi, ki se izvajata istočasno, vendar pod drugimi imeni,“ sporočajo iz PZS.

Plesanje za 15 tisoč evrov
Dogodek, ki se ga bo udeležil tudi Danilo Türk, predsednik RS, bo organizatorje stal 15 tisoč evrov. “Nekaj je prispevala občina, nekaj sponzorji, največ pa je investiral Pingi,” dodaja Kocbek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.