Slovenija
23 ogledov

Plesalo več kot 34.000 dijakov in dijakinj

maturantska parada na ljubljanskih ulicah, cetvorka
1/23
Saša Despot
Zavrteli so se točno ob 12. uri. Četvorko je v Sloveniji in tujini odplesalo več kot 34.000 dejakov.

Po besedah direktorja plesne šole Urška Tomaža Ambroža je samo v Ljubljani plesalo okoli 8.000 dijakov in dijakinj.

Znova naskakujejo rekord

V naslednjih dveh tednih bodo iz vseh mest, kjer so danes plesali četvorko, zbrali dokazila za Guinnessov rekord za največji sinhroni ples četvorke na več lokacijah. Iz vseh mest morajo organizatorji poslati videoposnetek, registracijo vseh plesalcev, izjavo, ki potrjuje, da so ti res in pravilno plesali, fotografije ter izrezke iz časopisov.

"To potem v nekaj dneh uredimo, zmontiramo skupen videoposnetek in pošljemo Guinnessovi pisarni v London, kjer to prekontrolirajo," je pojasnil Ambrož. Dodal je, da so se letos odločili, da samo z ljubljansko četvorko ne bodo kandidirali, čeprav bi rekord po njegovih besedah zelo lahko postavili.

Dijake in dijakinje je pred četvorko pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Po prireditvi je povedal, da je za dijake to najlepše obdobje v življenju, četvorka pa je bila po njegovih besedah izjemna. "Naj se pripravljajo na maturo, jo naredijo in naj uživajo najdaljše počitnice," je še dejal. Nekaj težav je organizatorjem sicer pred prireditvijo povzročalo ozvočenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.