Slovenija
45 ogledov

Plesnivi burek na Petrolu

Plesnivi burek bralka
Prek Twitterja smo prejeli opozorilo družine, ki je na Petrolu kupila bureke. Ko so jih delno že pojedli, so ugotovili, da so plesnivi.

Družina se je v nedeljo ustavila na Petrolovi črpalki na Šentilju, smer Maribor. "Kupili smo pizza bureke, nato pa je sledil šok," opisujejo na Facebooku, njihova objava je dosegla veliko viralo, delijo jo tudi na Twitterju. Namreč bureki so bili plesnivi.

Na nerodnost so najprej po telefonu opozorili zaposlene na omenjeni črpalki; sogovornik se jim je opravičil, tudi denar so dobili povrnjen. "Kljub temu pa je to skrajno nedopustno, namreč da prodajajo takšne izdelke," so ogorčeni. Za piko na i - preden so ugotovili, da je burek plesniv - ga je jedla tudi 6-letna punčka.

Na Facebooku svoje sporočilo, ki so ga podkrepili s fotografijo, sklenejo z opozorilom, naj bomo pazljivi, ko karkoli kupujemo. "Mi smo hvala bogu pravi čas opazili. Opozorite še druge, naj bodo pozorni in previdni, za vaše zdravje gre!"

Primer so vzeli pod drobnogled

"V družbi Petrol obžalujemo, da je prišlo do neljubega dogodka in smo se stranki tudi takoj opravičili," poudarja Aleksander Salkič s Petrola. 

Dodaja, da gre pri tej vrsti hrane za takoimenovano dopeko. "To pomeni, da burekov ne pripravljamo v Petrolu, temveč jih že pripravljene prevzamemo od dobavitelja in jih samo dopečemo." Salkič izpostavi še, da pri delu zaposleni strogo spoštujejo vse standarde in pravila za ravnanje s hrano, kar v Petrolu tudi tudi redno nadzorujejo in zaposlene ves čas izobražujejo.

Zakaj se je pojavila plesen v bureku, skupaj s tehnologi dobavitelja podjetja Žito še raziskujejo.

Žito odgovornost zavrača

Odziv na spodrsljaj smo na Žurnal24.si dobili tudi s strani Žita, ki poudarja, da vse svoje izdelke proizvaja po strogih higienskih načelih in standardih. Nobena izjema niso niti bureki. "Takoj ko izdelek, v tem primeru burek, proizvedemo, ga globoko zamrznemo, torej na minus 18 stopinj Celzija. Celoten postopek od proizvodnje do zamrzovanja traja 15 minut," poudarjajo na Žitu in dodajajo, da na prodajna mesta dostavljajo globoko zamrznjene izdelke. "Na zamrznjenem izdelku pa plesnenje ni možno, zato kot proizvajalec za plesnenje izdelka ni odgovoren," še poudarijo.

Komentarjev 11
  • YACKO 15:36 07.januar 2015.

    Ta je bil z gorgonzolo. Se pač ne spoznajo na burek

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:44 07.januar 2015.

    hrana lahko tudi splesni kot vsako živilo sicer redkokdaj ampak se dogaja ,ker delam v živilski trgovini in to vem iz prve roke.ni to noben bav bav ,še vedno manj škodljivo kot E-ji ki jih jemo

  • dimnikar 15:36 06.januar 2015.

    To se dogaja dokaj pogosto tudi v specializiranih trgovinah (pa ne pravim, da to opraviči tale primer). Samo kurcat Petrol samo zato ker je to popularno, je malo mimo. Petrol tako redko kaj zajebe, da je ze zarad bureka lahko ...prikaži več cel cirkus, ko se enkrat nekaj zgodi.