Slovenija
96 ogledov

Plezalec zgrmel v globino

Huda nesreča plezalca
1/6
Žurnal24 main
V nedeljo okoli 9. ure dopoldne se je v južni steni Novega vrha, ki leži v Tolminsko-bohinjskem hribovju, zgodila nesreča pri plezanju. Plezalec je ob padcu utrpel hude telesne poškodbe.
Fotografije reševanja ponesrečenega plezalca si oglejte TUKAJ.

"Prvemu v navezi se je med plezanjem smeri Darilo, težavnosti 6+, že skoraj na koncu prvega raztežaja odlomil oprimek, zaradi česar je padel. Pri padcu sta se dve varovali izpulili iz skale, naslednji dve pa sta zdržali, tako da se je po skoraj 50 metrih padanja zaustavil v višini soplezalca. Ta ga je primerno zavaroval, zaradi hudih telesnih poškodb pa je takoj po telefonu poklical na pomoč," nam je povedal Miljko Lesjak iz Gorske reševalne službe Tolmin (GRS Tolmin).

"Reševalci Postaje GRS Tolmin smo se takoj odpravili proti mestu nesreče, za reševanje pa smo zaprosili tudi dežurno posadko helikopterja Slovenske vojske. Ta je na kraj dogodka prepeljala zdravnika in dva reševalca. Po oskrbi ponesrečenca in imobilizaciji v vakuumsko blazino smo ga prenesli na izpostavljen pomol, od koder ga je posadka z elektromotornim vitlom dvignila v plovilo. S kraja nesreče so ga takoj odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju," doda Lesjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.