Slovenija
30 ogledov

Pličaniču je žal Janševih kakovosti

Seja sveta DL Saša Despot
Minister za pravosodje v odstopu Senko Pličanič deli mnenje ministrskega kolega Janeza Šušteršiča, ki je dejal, da bi bil še minister, a ne za vsako ceno. Premier Janez Janša je naredil napako, a to ne spreminja njegovih drugih kakovosti, pravi Pličanič.

Minister za pravosodje in javno upravo v odstopu Senko Pličanič se bo vrnil na pravno fakulteto. Kot pravi, ne more reči, da se odhoda s funkcije veseli. "Žal mi je, ker sem ostal nekje na pol poti tistega, kar sem nameraval narediti. Ampak mislim, da bo morda še kdaj kakšna priložnost za to, da se to dokonča," je povedal. Ob tem je ob robu današnje seje DZ zagotovil, da ni seznanjen s pogovori za oblikovanje projektne vlade in da ga za zdaj niso povabili zraven.

Pličanič sicer razmišlja podobno kot minister za finance v odstopu Janez Šušteršič. Ta je na petkovi novinarski konferenci ocenil, da je ostalo še veliko stvari, s katerimi bi se rad še ukvarjal, če bo za to možnost. "Seveda pa ne za vsako ceno, v veliki vladi s parlamentarno večino, ki teh reform ne bi dovolj jasno podpirala," je dodal. Od tega bo odvisna tudi odločitev, ali bo ostal v politiki.

Po Pličaničevih besedah je treba imeti pred očmi tisto, kar je za državo najbolj pomembno, v zadnjem letu pa se glede tega po njegovem mnenju ni nič spremenilo. Reforme, ki jih je sam pripravil, so namreč enako pomembne kot kadar koli v tem letu, je prepričan. Zato tudi sam meni enako kot Šušteršič.

Odstopni izjavi že pretekli teden

DZ je sicer že minuli četrtek prejel odstopni izjavi ministrov, z njunim odstopom pa se bo seznanil ta četrtek. Ministra sta v odstopnih izjavah Janšo seznanila z odločitvijo sveta DL o izstopu iz koalicije in tako pojasnila svoj odstop. Zahvalila sta se mu tudi za podporo pri projektih. Pličanič pa se je Janši zahvalil za, kot je navedel, odlično sodelovanje.

Zapisal je še, da mu je bilo v veliko čast, da je lahko delal z njim. "Vesel sem, da sva se lahko odkrito in iskreno pogovarjala, žal mi je le, da za to ni bilo še več priložnosti. Kot politika in kot človeka te zelo spoštujem in ti želim vse dobro," je navedel Pličanič.

Danes je poudaril, da za navedbami v odstopni izjavi stoji. "Ljudje smo dobri in slabi, imamo pozitivne in negativne lastnosti. Tudi predsednik vlade ima dobre in slabe lastnosti. Na stvari je treba gledati celovito," je pojasnil. Dodal je, da zanesljivo ni eden tistih, ki bi svoje stališče o nekomu spremenil zaradi njegove napake.

"Janša je naredil napako. Zato, ker protikorupcijski komisiji očitno ni dovolj dobro utemeljil svojega premoženjskega stanja in tudi, ker na podlagi objave poročila ni odstopil. A to ne spreminja njegovih ostalih kakovosti," je bil jasen Pličanič.

Komentarjev 3
  • privat 10:44 03.februar 2013.

    kaj ni pličanić dejal ,da je zakonito (posledično) uničiti družino za 130€ dolga..vzeti družini hišo ,dati jih v skrb sociali in prodati hišo prijateljici ali prijatelju sodnice ,ki je imela to zadevo?? Haloooo

  • DUSANJ2000 23:16 28.januar 2013.

    Kaj je Senko in Janez - nista šla v pravo stranko, vama je žal za stolčke.

  • ennanova 22:07 28.januar 2013.

    Kako pridobiti volilceNajvečje deleže glasov so na dosedanjih volitvah praviloma požele neobstoječa stranka oz. lista, neobstoječ kandidat za predsednika republike in neobstoječ zakon o tej ali oni zadevi. Vedno več volilcev svoje (ne)glasove namenja izkazovanju nezaupanja v vladarje. Manj ...prikaži več ljudje zaupajo svojim 'izbrancem', manj naklonjenosti jim (kljub temu) izbrani vladarji vračajo.http://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/758-kako-pridobiti-volilce-kako-pridobiti-volilce