Slovenija
39 ogledov

Pljučnica pri Višnerju le pika na i

Gašper Bezjak bo 22. marca po vsej verjetnosti izvedel, kakšna bo odločitev sodn Žurnal24 main
Roxly. Na sojenju Gašperju Bezjaku še enkrat patolog, 22. marca ogled posnetka in morda sodba.

“Neposreden vzrok smrti Vladimirja Višnerja je centralna možganska odpoved zaradi hude oteklosti možganov, ki je posledica dogodka 9. aprila. Ugotovljena je bila tudi pljučnica, ki je logična posledica pacientovega slabega stanja in ne vzrok smrti,” je tako senatu kot odvetniku Gašperja Bezjaka Gorazdu Fišerju, ki poskuša dokazati, da je odvetnik Višner umrl zaradi pljučnice in ne udarca v glavo. še enkrat pojasnil patolog Branko Ermenc.

Še videoposnetek
Takšna pljučnica, je dodal patolog, ne bi povzročila smrti, če ne bi bilo poškodbe glave, ljudje jo po navadi prebolijo doma. Ker je bil pokojni en mesec v komi in v slabem zdravstvenem stanju, je tudi manjše vnetje pljuč lahko prispevalo k smrti, ni pa to nesposreden vzrok, je vztrajal Ermenc.

Predsednica senata Mateja Lužovec je zavrnila vnovično zaslišanje dveh medicinskih izvedencev in pulmologa, na obravnavi 22. marca pa si bomo ogledali videoposnetek kamere, na katerem naj bi se videl del dogajanja v oziroma pred lokalom Roxly.

Še sitega dne lahko pričakujemo končne govore in verjetno tudi sodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.