Slovenija
7 ogledov

Plohe bodo pokvarile praznike

V začetku tedna bo vreme še nestanovitno, zato ne pozabite dežnika. (Foto: istoc Žurnal24 main
Prazniki se bodo končali s krajevnimi plohami. Več sonca bo na Primorskem. Temperature se bodo čez dan dvignile do 20 stopinj.
Aktualne vremenske razmere lahko spremljate tudi na našem mobilnem portatlu m.zurnal24.si.

Med prazniki se nam obeta aprilsko vreme. Če se boste odpravili na kresovanje, ne pozabite s seboj vzeti dežnika ali palerine. "Padavin bo količinsko malo, bodo pa verjetno pokvarile razpoloženje," je za zurnal24.si povedal Jure Cedilnik iz Agencije Republike Slovenije za okolje.    

Nikjer ne bo povsem suho
Konec tedna se nam obeta spremenljivo vreme s plohami. "Padavin bo količinsko malo in bodo krajevnega značaja. Večinoma v obliki ploh ali krajevnih padavin. Količine bodo zelo majhne, a žal ne moremo zagotoviti, da bo kjerkoli praktično suho," je povedal  Cedilnik.

Jutranje temperature se bodo gibale od 6 do 10 stopinj Celzija. Dnevne pa bodo malce pod 20 stopinj. "Na Primorskem bo več sonca in temperature se bodo dvignile nad 20 stopinj. Vendar tudi tam plohe niso izključene."

 

Na Jadranu burja
Če se boste odpravili v sosednje pokrajine, boste naleteli na podobno vremensko sliko. Prav tako bo pretežno oblačno s pogostimi plohami, ob Jadranu pa se obeta tudi zmerna burja. Morje bo zmerno vzvalovano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.