Slovenija
13 ogledov

Plošče pokopale človeka

Žurnal24 main
Smrt. Težke lesene plošče v skladišču padle na 45-letnega Dekančana.

V torek malo pred 18. uro se je v prodajalni gradbenega materiala podjetja Zanutta v ulici Carnaro na obrobju mesta zgodila tragična nesreča, v kateri sta bila udeležena slovenska državljana iz Dekanov in Kopra.

Plošče za betoniranje
Po poročanju Primorskega dnevnika sta dve vrsti težkih lesenih plošč za betoniranje, ki so bile položene druga na drugo, padli na Slovenca, ki sta v kombinirano vozilo nalagala gradbeni material za prenovo hiše na območju Kopra. Pri tem je 45-letnik iz Dekanov izgubil življenje, 37-letni Koprčan, ki je bil z njim, pa jo je odnesel le s poškodbo 
noge.

Skladišče na odprtem
Nesreča se je zgodila v skladišču na odprtem, v bližini pa v času nesreče ni bilo nikogar. Na pomoč je skladiščnika poklical 37-letnik, ki so mu poškodovano nogo pozneje oskrbeli v tržaški bolnišnici.

Postregla sta si sama
Po trditvah upravnika trgovine in tamkajšnjih uslužbencev naj bi si stranki sami postregli z gradbenim materialom, ne da bi za dovoljenje in pomoč prosili skladiščnika, kot naj bi bilo v trgovini običajno. Potem ko sta v kombi že naložila nekaj gradbenega materiala, naj bi začela vanj nakladati še lesene plošče za betoniranje, pri čemer sta se dve vrsti težkih lesenih plošč nagnili in padli s 
kupa.

Prizorišče nesreče si je kmalu po tragičnem dogodku ogledal sodni zdravnik, natančni vzroki nesreče pa bodo znani po koncu preiskave karabinjerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.