Slovenija
542 ogledov

Plut grozi iz groba

Kdo s smrtjo grozi Marku Ulčarju, sinu umorjene Ljubice Ulčar, policija raziskuj Žurnal24 main
Policija. Ulčarjevim bo posredovala “nasvet za samozaščitno ravnanje”.

Sin Ljubice Ulčar, žrtve morilca Silva Pluta, bo ob današnjem praznovanju 18. rojstnega dne morebiti pod policijsko zaščito. Marku Ulčarju je namreč pred časom neznanec prek računalniškega internetnega programa sporočil, da ga z vstopom v polnoletnost čaka smrt. “Z oškodovancem bomo v stiku in po potrebi izvedli ukrepe za preprečitev uresničitve grožnje ter mu posredovali nasvete za samozaščitno ravnanje,” z ljubljanske policijske uprave pojasnjujejo, kako se bo policija odzvala, če bo Ulčarjevo življenje res ogroženo.

Orožje za zaščito
Orožni list. “Mirko Ulčar bo na pristojni upravni enoti moral dokazati opravičljiv razlog, zakaj potrebuje orožje. Šele če mu bo izdano dovoljenje za hrambo in nošenje orožja, si ga bo lahko priskrbel sam. Vendar si bo moral zanj pridobiti še orožni list, brez katerega orožja ne bo smel imeti,” pravijo poznavalci postopkov za pridobivanje dovoljenja za orožje.

Strle kritičen do policije
Ljubljanski policisti sicer že od januarja lani preiskujejo Ulčarjevo računalniško opremo, ki so mu jo zasegli takoj po prejetju grožnje. “Kaznivo dejanje ostaja še neraziskano,” policisti razlagajo svoje dozdajšnje ugotovitve. Zasebni detektiv Franc Strle bi preverjal tudi ozadje in okoliščine, ki so vezane na vsebino grožnje. “Obstajajo programi, prek katerih se ugotavlja, od kod je bilo sporočilo poslano. Policija ima te programe in možnosti, da izsledi pošiljatelja. Oškodovanec pa mora na policiji vztrajati, da se boji, da ga je strah,” pravi Strle.

Oče od polnoči polnoletnega Marka Mirko Ulčar sicer upa, da bo v naslednjih mesecih dobil orožje za zaščito družine. “Pogoje za posedovanje orožja določa zakon o orožju,” policisti odgovarjajo, da Ulčarjevih ne smejo opremiti s strelnim orožjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.