Slovenija
3 ogledov

Po avtocesti z 216 km/h

(Foto: PU Murska Sobota) Žurnal24 main
Tujec z audijem na pomurski avtocesti vozil 216 kilometrov na uro. Hitrost je najpogostejši vzrok prometnih nesreč, ob tem opozarjajo policisti.

V nedeljo dopoldne so murskosoboški policisti ob 9.39 na pomurski avtocesti s sistemom Provida izmerili 55-letnega tujca, ki je s svojim osebnim avtomobilom znamke Audi A8 vozil kar 216 kilometrov na uro, čeprav tam velja omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro. 

Prehitra vožnja napak ne odpušča
Ob tem policisti opozarjajo, da je hitrost najpogostejši vzrok prometnih nesreč in da omejitve hitrosti, kljub prizadevanjem in opozorilom policije, nekateri vozniki še vedno ne spoštujejo. Opozarjajo tudi, da sta prevelika in neprilagojena hitrost še vedno največji prometni in varnostni problem.

Komentarjev 3
  • trimix 02:11 27.junij 2011.

    Ed Poly a si ti morda policist? Obesas se ze ravno tako omejeno na en sam detalj kot to obicajno oni pocnejo.Ce se ze lotis komentirat - potem komentiraj cel sestavek ki sem ga napisal in s katerim pojasnjujem ...prikaži več vse razloge in objektivna dejstva, zakaj konkretno ta opisani primer NI BIL nobena nevarnost v prometu..in ne zapenjaj za en sam iz konteksta vzet stavek...

  • Ed Pody 20:45 23.junij 2011.

    Nimaš izkušen 0 zero,povej kako boš zbremzal če pred tebe zapelje avtobus poln potnikov z stotko!!Preveč je takih junakov kot ti zato je toliko ............Probaj samo enkrat ustaviti kar se da najhitreje pri takšni hitrosti!!!!!!

  • trimix 10:00 23.junij 2011.

    Ja..hitrost my ass!!Pomurka je taka kot bi jo narisal z ravnilom...v nedeljo prazna kot hisa duhov...in A8 z 216km/h peljes brez da sploh ves da gres kaj vec od 150...Zanimivo tudi da je samo pri nas hitrost glavni ...prikaži več razlog za nesrece...Nemcija pa se kar vztraja na splosne "neomejitvi" hitrosti na avtocestah - pa tako nevarna je hitrost, mar ne?!?Bodimo realni: Pri zdajsnih avtocestah in avtomobilih hitrost NI noben problem!! Problem so zafrustrirani ali pijani kreteni za krmili vozil!! Pa starcki, ki imajo veljavno voznisko do 105 leta in niso dovolj samokriticni, da bi si priznali da niso vec sposobni za na cesto- sistem jim pa tega ne zmore prepreciti....Problem je v nasih glavah in sistemu...in ne v hitrosti, cesti ali avtih,....