Slovenija
397 ogledov

Po čivavo so v Obalno zavetišče prišli s policijo

inšpektorica Obalno zavetišče
Veterinarska inšpektorica Neva Sedmak Blažina je danes v spremstvu dveh policistov in kriminalistke prišla na sedež Obalnega društva proti mučenju živali v Kopru.

Obalno društvo namreč danes do 9. ure ni vrnilo čivave, ki so jo lastnici odvzeli po tem, ko jo je pustila v razgretem avtomobilu. 

“Psice ni pri meni doma in ne nameravam povedati, kje je,” je kriminalistki Andreja Bogataj Krivec iz Obalnega društva proti mučenju živali. Ta je odvrnila, da je ne morejo ničesar prisiliti, so ji pa vročili odredbo za zaseg psa.

Inšpektorica, kriminalistka in policisti pa so nato odšli. "Prepričana sem, da se ima čivava zdaj bistveno bolje, kot prej. Nobeden me ne prepričal, da puščanje psa v avtomobilu pod žgočim soncem ne sodi v kategorijo mučenja. Ko smo jo rešili, smo psico fotografirali in stehtali. Bila je vidno podhranjena, zdaj je pridobila na teži," pojasnjuje Bogataj Krivčeva.

V društvu inšpektorici očitajo, da ne opravlja svojega dela in dopušča mučenje živali. Tako se na prijavo, da je na Markovcu v pregretem avtu že nekaj ur zaprta čivava, naj ne bi odzvala. "Čivava jo zanima šele sedaj in to tako, jo zahteva nazaj, da bi se najbrž vrnila k lastnici, tisti lastnici, ki bi jo sredi vročega dne pustila umreti v zaprtem avtomobilu," pravijo v društvu.

Lastnica dogodka ne obžaluje

Lastnica je čivavo na sedežu društva iskala v ponedeljek. Bolgarska državljanka tega, da je čivavo pustila v avtu, ne obžaluje, pravijo v društvu. "Dogodka ne obžaluje. Sama ne vidi nič spornega v tem, da je bil pes zaprt v pregretem avtomobilu. Vprašala me je, kdo je bil tisti cepec, ki je izmeril temperaturo v avtu?! Istega dne so me obiskali še trije mišičnjaki. Izstopili so iz navadnega avtomobila, bili so v civilu. Zvonili, trkali, nato celo močno tolkli so po vratih. Mislila sem, da jih bodo vrgli dol. Seveda sem se zaklenila, saj sem bila doma sama s sinom. Po dopoldanskem dogodku sem bila prepričana, da gre za "bolgarsko okrepitev". Poklicala sem policijo," razlaga Bogataj Krivčeva. Izkazalo se je, da so pred vrati trije kriminalisti, ki jih je zanimalo, kje je pes.

"Se ne izmikam. Priznala sem, da sem odvzela mučenega psa, bila sem na zaslišanju, zapisali smo zapisnik, pripravljena sem tudi na kazen. Počakala bi na sodno obravnavo, saj smo tudi mi lastnico čivave ovadili za kaznivo dejanje mučenja živali, ona pač nas za tatvino. In zdaj čakamo sodišče."

Preberite še: Nov primer na vročini zaprtega psa

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 13
  • slajan 14:11 15.september 2016.

    Kdaj bo od nas plačana policija (država) naredila kaj več, kot kaznovala prehitre ali vinjene voznike, lovila kurje tatove, in najbolj smešno - veterinarka v spremstvu dveh policistov prevzame čivavo v zavetišču!!!! Bavčar, Zidar, Janša???

  • Avatar praufo
    praufo 09:54 15.september 2016.

    ... no tokrat se pa strinjam s tabo, žal so pri nas živali več vredne kot pa človeška bitja, žal

  • maresem 19:50 14.september 2016.

    taka policija res ni vredna drugega, kot da se ji posmehuješ. Raja pa ima pravico vzeti stvari v svoje roke, če država ne funkcionira, kot treba.