Slovenija
17 ogledov

Po Čuferju tudi Virant

Gregor Virant Saša Despot
Drugo interpelacijo vladi Alenke Bratušek bo vložila NSi.

Vladi Alenke Bratušek se po finančnem ministru Urošu Čuferju obeta še ena interpelacija. Vložila jo bo NSi in sicer zoper ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta. Podrobnosti bo predsednica stranke Ljudmila Novak predstavila v jutri.

Neuradno naj bi se v obrazložitvi interpelacije znašle Virantova napoved o zmanjševanju občin, reševanje problematike izbrisanih, pa tudi politično kadrovanje zaradi odločitev o razrešitvi na novo imenovanih načelnikov upravnih enot Mojce Kucler Dolinar in Boža Predaliča.

Da je Virant zrel za interpelacijo, je sicer nedavno dejal tudi predsednik SLS Franc Bogovič, ki je oster nasprotnik ukinja občin. Kot je povedal, se bodo o morebitni podpori interpelaciji še odločili, zagotovo pa je "početje Viranta takšno, da si zasluži nezaupnico".

Virant je za STA dejal, da bo interpelacijo komentiral, ko jo bo prebral.

Komentarjev 1
  • privat 08:38 16.oktober 2013.

    kako so hitro ušutkali Viranta glede zmanjševanja števila občin...in na konču še ali ni to samo podaljševanje nerazumnega velikega ali ogromnega stroška?? in pravijo ni denarja=??? Za občine pa ga je??? Mi imamo lahko samo 10 občin...drugo pa so samo ...prikaži več nedoseglive želje in ropanje državljanov in države ..kar lahko tudi pomeni kaznivo dejanje in posledično tudi kazensko odgovornost -...