Slovenija
21 ogledov

Po denarnico v otroški voziček

ZD Adolfa Drolca Maribor Nino Verdnik
Maribor. Zdravstvene ustanove tarče tatov. Na delu predvsem zasvojenci.

"V čakalnici očitno ni varno puščati niti vozička, saj kradejo kot srake," nas je obvestila mamica, ki je bila opozorjena na povečanje števila tatvin v čakalnicah Zdravstvenega doma (ZD) dr. Adolfa Drolca Maribor.

Priskrbeli varnostnika

Na delu naj bi bili predvsem zasvojenci z drogami, ki v tem zavodu zahajajo v metadonsko ambulanto. Tarča naj bi bile ženske torbice. "Porasta sicer ne beležimo, smo si pa ravno zaradi takšnih incidentov priskrbeli varnostnika," je za Žurnal dejala Vesna Rečnik Šiško iz ZD. Varnostnik naj bi že nekajkrat pri delu zalotil prav zasvojence, ki so v čakalnici otroških ambulant mamicam iz vozičkov ali torbic izmaknili denarnice oziroma druge osebne predmete.

Številnih kraj ne beležijo

Tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor imajo zunanjo varnostno službo, ki skrbi za varnost zaposlenih in obiskovalcev. Kljub temu vseh tatvin ne morejo preprečiti. "Številke nimamo, saj posamezniki v večini primerov odtujitev prijavijo kar sami na policijo," je povedala Špela Pavlin iz 
UKC Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.