Slovenija
27125 ogledov

Po deževni soboti nas čaka takšno vreme

vreme jesen dež oblačnost ptica
1/5
Profimedia
Nedelja bo v znamenju padavin, ki še niso rekle zadnje.

Noč na nedeljo bo deževna. "Ponekod v višjih legah Notranjske in Kočevske lahko dež tudi zmrzuje. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 3 °C, na Primorskem do 8 °C," napovedujejo na Agenciji RS za okolje. 

Nedelja bo oblačna, občasno lahko pričakujemo padavine, po nižinah dež. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 2 do 6 °C, na Primorskem do 13 °C. 

Za nedeljo je agencija izdala opozorilo za jugozahodni del države. Rumeno opozorilo velja zaadi vetra, ki naj bi pihal s hitrostjo od 70 do 85 kilometrov na uro. "Veter maje drevesa in lahko že lomi veje. Ovira cestni promet določenih kategorij in lahko že nekoliko otežuje gibanje. Morje je zmerno vzvalovano. Vrata in okna naj bodo zaprta. Na prostem se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih. Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Priporočamo previdnost na morju," ob razglašenem rumenem opozorilu svetujejo na agenciji.

Rumeno opozorilo velja tudi zaradi povišanega plimovanja in/ali valovanja morja. Morje lahko poplavi najnižje dele obale, nekatere sprehajalne poti, starejše pomole. Na nekaterih lokacijah je lahko otežen dostop do morja. "Priporočamo previdnost na plažah, v marinah, privezih v mandračih in kanalih ter na sprehajalnih poteh ob morju. Poslabšanje dogodka se lahko odvija relativno hitro. Ne zadržujte se na potencialno nevarnih mestih tik ob obali. Avtomobilov ne parkirajte neposredno ob obali oz. jih od tam odstranite. Materialnih sredstev ne odlagajte na najnižjih delih obale," priporočajo na agenciji za okolje.

opozorilo nedelja | Avtor: Arso Arso

V ponedeljek bo po večini države oblačno, le na vzhodu bodo krajša obdobja sončnega vbremena. V posameznih delih zahodne in osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

V torek bo večinoma suho vreme, ponekod se bo prehodno delno zjasnilo. V sredo bo pretežno oblačno. 

"Od srede do prihodnjega ponedeljka se bodo nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim Sredozemljem obnavljala ciklonska območja. V višinah bo prevladoval zahodni zračni tok, pritekal bo razmeroma vlažen in nekoliko toplejši zrak. Pod vplivom vlažnih jugozahodnih vetrov bo prevladovalo oblačno in deževno vreme. Krajša sončna obdobja so možna predvsem na vzhodu države. Meja sneženja bo večinoma nad 1000 m nadmorske višine, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah od 5 do 10 °C," agencija za okolje povzema, kaj lahko pričakujemo od 7. do 12. decembra.

napoved vremenska | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.