Slovenija
30 ogledov

Po dežju temperature do ledišča

Vreme Shutterstock
Danes bodo vso državo zajele padavine, ki pa bodo do jutri zjutraj že ponehale. Najhladnejše jutro bo v petek, ko se bodo temperature spustile do ledišča. Konec tedna bo razmeroma jasen, prav tako začetek tedna.

Danes bo oblačno. Dež se bo najprej začel pojavljati v zahodni in deloma osrednji Sloveniji, popoldne pa bo zajel vso državo. "Bolj okrepljene padavine bodo Ljubljano dosegle okrog 16. ure. Ponoči bo še deževalo, a bodo padavine do jutra oslabele. Zjasnilo se bo," je dejal dežurni meteorolog Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje (Arso).

Padavine bodo spet prinesle ohladitev. "Jutri zjutraj se ohladitev še ne bo tako poznala, bo pa zaradi jasne noči hladnejši petek. Zjutraj se bodo temperature ponekod spustile tudi do ledišča. Predvsem v krajih, kot so Rateče, Babno polje in Slovenj Gradec. Tudi čez dan bodo temperature nižje, kot smo jih vajeni, okrog 18 stopinj Celzija.“

Konec tedna bo delno sončen

V petek bo še razmeroma jasno. "Kot kaže, bo malce slabše vreme v soboto, ko lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. V nedeljo pa bo spet več sonca. Jutra bodo mrzla, čez dan pa se bo segrelo tja od 18 stopinj," nam je še dejal Pečenko in dodal, da bo lep tudi začetek prihodnjega tedna, vsaj do srede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.