Slovenija
10 ogledov

Po dijakih še za študente

Vozovnica za dijake in študente višjih strokovnih šol stane 17 evrov. (Foto: Saš Žurnal24 main
Subvencije. Za mestni prevoz bosta prispevala LPP in ministrstvo.
Avtobus v Stožice
Podaljšana linija. Danes začne obratovati podaljšana linija 13, ki se po novem imenuje Sostro–Center Stožice in te povezuje z Bavarskim dvorom. Novi postajališči sta krožišče Center Stožice in postajališče Titova cesta.

Za neljubljanske dijake in študente višjih strokovnih šol bosta subvencijo za mestni prevoz prispevala Ljubljanski potniški promet (LPP) in ministrstvo za šolstvo, kar pomeni, da jih bo vožnja z mestnimi avtobusi tudi zdaj stala 17 evrov na mesec in ne še enkrat več. Dogovor, kot pravi župan Zoran Janković, še ni podpisan, a zagotovo velja. Ministrstvo in LPP naj bi po njegovih besedah plačevala vsak četrtino cene – na ministrstvu pa pravijo, da bodo plačevali od sedem do 50 odstotkov cene. Subvencije za dijake sicer znašajo 1,1 milijona evrov na leto. Dogovor bo veljal do septembra prihodnje leto, ko bo subvencije po novem zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev zagotavljala država.

Zdaj imamo en mesec časa, da podoben dogovor sklenemo še za študente,” je dejal Janković, ki je glede tega optimističen. Subvencije zanje so večje, nanesejo 2,3 milijona na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.