Slovenija
24 ogledov

Po dnevih praznih smučišč zdaj idealni pogoji

Sella Nevea - Canin - Kanin Shutterstock
Slovenska smučišča so nestrpno čakala izboljšanje vremena in ga tudi dočakala, povečini z nekaj dobrodošlega novozapadlega snega. V prejšnjih dneh jim je mraz kradel zaslužek, pred počitnicami pa optimistično pričakujejo nove smučarje.

Na skoraj vseh slovenskih smučiščih so bili v zadnjih dneh precej jezni na hud mraz, zaradi katerega je prenekateri sicer navdušeni smučar raje ostajal doma. V tem tednu se nekateri smučarski centri tudi z akcijami trudijo, da bi njihove proge čim prej zapolnili smučarji in tako tudi pokrpali blagajne. Pri tem jim je šel povečini na roko novozapadli sneg, na Kaninu pa upajo, da se bo veter dokončno umiril.

Na Golteh do 75 cm snega

Golte se lahko pohvalijo s 15 do 20 centimetri novozapadlega suhega snega, ki skupaj z nekaj umetnega snega iz preteklosti tvori do 75 cm debelo snežno odejo. Odprte so skoraj vse žičniške naprave, na smučišču pa so nam pojasnili, da so razmere več kot ugodne. V preteklih dneh so imeli nekaj težav z vetrom, zdaj pa je ta ponehal. Obisk se povečuje in se bo najbolj povečal v času počitnic prihodnji teden.

Mariborsko Pohorje obratuje z vsemi napravami

Tudi nad Mariborom je zapadlo približno 15 cm suhega snega, imajo pa 100 cm snežne podlage iz naravnega in kompaktnega snega. Ob jasnem vremenu, kakršnega imajo danes, obratujejo vse naprave. Kot sporočajo iz športnega centra, so snežne padavine, ki so padle ta konec tedna, omogočile, da so odprli sedežnico Stolp ter vlečnici Videc in Partizanka. Tako je omogočena smuka iz Areha, preko navedenih smučišč, po Čopovi progi v dolino Mariborskega Pohorja.

Na Krvavcu po dneh s polovičnim obiskom ugodne razmere

Lepo in sončno vreme čaka tiste, ki so namenjeni na Krvavec. Kot pravijo, so imeli dopoldne na smučišču -8 stopinj Celzija, a skoraj nič vetra ter 10 cm suhega snega na 110 cm podlage. Odprte imajo vse smučarske površine. Zaradi nizkih temperatur so imeli v preteklih dneh polovico manj obiskovalcev, kot bi jih pričakovali, v teh dneh pa se nadejajo več obiska.

Na cerkljanskem smučišču po slabi zasedenosti vabijo z akcijami

Na smučarskem centru Cerkno so se v preteklih dneh držali za glavo zaradi velikega upada obiskovalcev, ki jih je doma zadrževal mraz. A tudi pri njih je ponehal veter, zapadlo je od 5 do 10 cm novega snega na prejšnjo, delno kompaktno podlago, temperature pa so tudi prijaznejše. Smučarje k sebi vabijo tudi s kuponi za hrano, sicer pa si tudi oni precej obetajo od prihajajočih počitnic.

Kanin dostopen z italijanske strani

Na Bovškem zaradi vetra nekaj dni niso mogli zagnati kaninskih žičnic, tudi danes gondola še ne vozi. So pa zato dostopni z italijanske strani Kanina, s Sella Nevee. Novega snega sicer nimajo, je pa tega že od prej dovolj, približno 70 cm. Po zelo vetrovnih dnevih se razmere pri njih umirjajo, odprti pa sta progi Prevala ter Graben.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.