Slovenija
233 ogledov

Po dokapitalizaciji Planet TV bi zdaj racionalizirali

Telekom Slovenije Saša Despot
Telekom bo še drugi medij preselil v svoje prostore v Stegnah, najverjetneje se obeta združitev.

Telekom, ki je konec leta z novim finančnim vložkom prevzel oblast na Planet TV, ima z mediji v svoji lasti nove načrte. Po naših informacijah naj bi združili  portala Siol.net in Planet.si. Selitev prvega v prostore Telekoma v Stegnah naj bi se zgodila v roku meseca ali dveh.

Selitev uredništva Siol.net v Stegne naj bi bila po Telekomovih pojasnilih del širših sprememb v skladu s stroškovno optimizacijo in racionalizacijo poslovanja na območju Ljubljane in Kranja. Dodajajo tudi, da stroškovno optimizacijo izvajajo že nekaj let in na vseh ravneh iščejo sinergije znotraj skupine. "Med digitalnim medijem Siol.net in portalom Planet.si sinergije vsekakor obstajajo, vendar zaenkrat v zvezi s tem ni bila sprejeta še nobena odločitev," nam je odgovorila predstavnica podjetja Katarina Prešeren.

Po naših informacijah naj bi zaposleni sicer že vedeli za združevanje, a so še brez pojasnil, ali bodo vsi ustvarjalci vsebin obdržali delo. Glede na statistične podatke MOSS se zdi bolj verjetna ukinitev novejšega portala Planet.si, ki po zadnji objavljeni raziskave v decembru, doseže 8,3 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov, med tem je pri Siol.net ta številka nekajkrat višja. Zadnji izmerjen doseg je 40,7 odstotka.

Po tem ko je Telekom navidezno lastništvo udarilo po žepu, so zdaj tudi uradni lastniki

A da si je Telekom izboril pravico do odločanja na Antenna TV Sl, ki izdaja Planet TV in Planet.si, je moral poseči v žep in podjetje dokapitalizirati. Pred tem so imeli z večino glavno besedo grški solastniki - Antenna Group. Telekom pa je preko svojega hčerinskega podjetja TSmedia, ki izdaja Siol.net, kljub temu televizijo financiral ves čas. Skupno so preko posojilnih pogodb podjetju od leta 2013 nakazali skoraj 19 milijonov evrov.

A ko so na Telekomu želeli sanirati težave in plačilno nedisciplino televizije s pomočjo prisilne poravnave, so naleteli na težavo. Okrožno sodišče v Ljubljani je njihov predlog zavrnilo, ker Telekom ni bil uradno ne dolžnik kot tudi ne družbenik. Sodnik pa je zavrnil njihovo razlago o prenosu terjatev iz hčerniskega podjetja na matično. Nagrado upravitelju Leonu Benigarju Tošiču v višini 13,8 tisoč evrov pa je moral tako poravnati Telekom.

Telekom in grški solastnik sta se o novi finančni injekciji televiziji, o višini katere nočejo govoriti, sicer dogovorili že pred tem. Telekom pa denarja tokrat ni nakazal preko hčerniskega podjetja, ampak se je podjetje v večinski državni lasti med družbenike namesto TSmedia vpisalo samo.

Komentarjev 3
  • Dixon 09:44 02.marec 2017.

    Res so hitro pogruntali, da je brezveze podvajat stvari. Nevem pa zakaj bo Planet Tv še naprej oddajal, če je v lasti države. Res ne rabimo še Telekom TV-ja!

  • snupy 11 07:22 02.marec 2017.

    Sedaj imamo že dve nacijonalni TV.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:02 02.marec 2017.

    Ne morem verjet da so šele zdej ugotovil da imajo dva portala z novicam...in da nima dost smisla imet dva.....