Slovenija
21 ogledov

Po dovoljenje poleti

Ob železniški in avtobusni postaji bodo zgradili 107 metrov visoko stolpnico. (F Žurnal24 main
Emonika. Slovenske železnice so le potrdile lokacije podpornih stebrov.

“Še v poletnih mesecih bomo vložili vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za cel projekt,” napoveduje direktor Emonike Csaba Tóth. Dodaja, da bodo gradnjo začeli takoj po pridobitvi dovoljenja; trajala bo manj kot dve leti, kar pomeni, da bo projekt končan do konca leta 2013. Spomnimo, da je leta 2008 napovedal, da bo projekt z novo železniško in avtobusno postajo, potniško dvorano, poslovno in stanovanjsko stolpnico, hotelom in nakupovalno-zabaviščnim središčem končan do leta 2010.

Zatika se pri podpornih stebrih za nadzemno železniško postajno dvorano, čeprav so Slovenske železnice zdaj le potrdile lokacije, pravi Tóth. “Zadnja študija, ki je še potrebna za določitev mikrolokacij, bi morala biti končana v nekaj tednih. Lokacije podpornih stebrov so ključne za dokončanje projektiranja in pripravo projektne dokumentacije. To je kar nekaj časa zadrževalo nadaljevanje projekta, a, kot kaže, bo tudi to v kratkem rešeno,” je optimističen direktor Emonike.

Pogovori o financiranju
Tóth ob tem poudarja, da se v zadnjih mesecih podrobno dogovarjajo o financiranju projekta, ki bo stal slabih 300 milijonov evrov. Polovico naj bi pokrili s posojili bank, polovico pa sami. Pravi še, da bosta avtobusna in železniška postaja zgrajeni skupaj s prvim komercialnim delom, medtem ko bo gradnja nakupovalnega in poslovnega dela odvisna od povpraševanja na trgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.