Slovenija
59 ogledov

Po dva kamiona odpadkov v Domžale

Izidor Derganc Jerca Božič Kranjec
Livar. Zaradi prepovedi odlaganja v Vranovičih izdelki stanejo več, a delovna mesta niso ogrožena

Zaradi težav z odlaganjem inertnih odpadkov Livar ne bo zapustil Bele krajine in tudi delovna mesta zaradi prepovedi odlaganja na deponiji v Vranovičih niso ogrožena, kot je bilo slišati poleti, je dejal Izidor Derganc, član uprave podjetja Livar iz Ivančne Gorice, ki v Črnomlju zaposluje 350 delavcev.

Izdelki jih stanejo več

“Zdaj industrijske odpadke – po dva tovornjaka na dan – vozimo v Domžale, kar močno podraži naše izdelke po enoti proizvoda. Prisiljeni smo iskati dolgoročnejšo rešitev, novo lokacijo v Beli krajini, kjer bi v prihodnje odlagali te odpadke,” je pojasnil Derganc.

Nekaj odpuščanj bo

Nekaj odpuščanja bo, čeprav ne zaradi odlaganja odpadkov. “Podjetje je v fazi prenove poslovnih procesov; stroški dela na enoto proizvoda so, čeprav so plače nizke, previsoki. Nekaj odpuščanja bo v režijskih pomožnih službah, v proizvodnji pa ne, saj nam tam delavcev še primanjkuje,” je povedal Derganc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.