Slovenija
18 ogledov

Po enem letu premik

Projekt dograditve študentskega kampusa je župan Zoran Janković uvrstil tudi v s Žurnal24 main
Študentski kampus. Za zdaj o gradbeni akciji pričajo le Vegradove ograje.

Čeprav je Gina, hčerinsko podjetje Vegrada, že konec maja lani dobila gradbeno dovoljenje za študentsko naselje ob Vojkovi cesti, je šele zdaj postavila ograje in bo začela območje komunalno urejati.

Pogajanja propadla

Gina. Republiškemu stanovanjskemu skladu (SSRS) je želela prodati 224 študentskih najemnih stanovanj v kampusu ob Vojkovi cesti, za katere je SSRS v naslednjih treh letih nameraval nameniti 30 milijonov evrov.

Pogajanja so padla v vodo, potem ko je Roko Žarnić na mestu prvega nadzornika SSRS zamenjal svojega predhodnika na mestu ministra za okolje in prostor Karla Erjavca.

Ostali brez prvega kupca
Vegrad je v tem času ostal brez kupca študentskih stanovanj, saj si je Stanovanjski sklad Republike Slovenije (SSRS) konec marca premislil.

“Na podlagi sklepov nadzornega sveta SSRS smo se iz poslovnih razlogov odločili, da se zavrne ponudba Gine, ki smo jo kot edino prejeli na javnem pozivu za nakup stavbnih zemljišč študentskih stanovanj.

O tem smo Gino obvestili. Prav tako smo se odločili, da se javni poziv zapre,”
je pojasnila Rebeka Rupnik, predstavnica za odnose z javnostmi na SSRS.

MOL ne bo rešiteljica
Ali so že našli novega partnerja v tem projektu, nam v Vegradu niso odgovorili, saj ta teden odgovorni niso dosegljivi.

Zato je ostalo neodgovorjeno tudi vprašanje, ali bo Vegrad gradil le stanovanja za študente in študentske družine ali tudi za mlade družine.

Je pa že znano, da tokrat Vegrad iz zagate, kot se je zgodilo v Celovških dvorih, ne boste reševala niti Mestna občina Ljubljana (MOL) niti Javni stanovanjski sklad (JSS) MOL.

“Z Vegradom se nismo pogovarjali za nakup teh stanovanj, ker v naših stanovanjskih programih ni predvideno zagotavljanje stanovanjske oskrbe za študente,”
so povedali v JSS MOL.

Možnost za nakup je zavrnil tudi prvi mož MOL Zoran Janković. Če pa bi kupili ta stanovanja, bi jih namenil študentom, ki niso iz Ljubljane, je še dejal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.