Slovenija
13 ogledov

Po espejih ne bo treba vračati

Krsta iStockphoto
Samozaposlitev. Dodeljevanje subvencij je trenutno zamrznjeno. Svež denar še iščejo.

Subvencij za samozaposlitev dedičem po umrlem prejemniku ni treba vračati, ministrstvo za delo odgovarja bralcu, ki ga je skrbelo, da je sistem podoben tistemu s socialnimi pomočmi.

Socialne pomoči, kot smo že pisali, morajo namreč svojci ob smrti prejemnika vrniti, če želijo po njem dedovati vso zapuščino v celoti. "Subvencija za samozaposlitev pa ni pomoč na podlagi predpisov o socialnem varstvu," poudarjajo na ministrstvu.

Letos se je s pomočjo omenjene subvencije samozaposlilo 3.461 brezposelnih, za subvencije pa je bilo izplačanega skupno 14,5 milijona evrov.

Kdaj bodo subvencije začeli deliti znova, pa na zavodu za zaposlovanje ne morejo napovedati. Kot so nam potrdili, so še v postopku pridobivanja dodatnih sredstev. Napotovanje ljudi na delavnice in individualne razgovore za samozaposlitev je bilo namreč konec marca ustavljeno zaradi velikega zanimanja in s tem porabe vseh sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.