Slovenija
60 ogledov

Po fasadi še streha in pod

Do konca leta naj bi obnovili fasado Sokolnice, prihodnje leto pa zamenjali stre Žurnal24 main
Sto let star objekt že obnavljajo, čakata ga še dve večji investiciji.
Obnova Sokolnice skupaj s fasado, streho in podom je vredna od 150 do 200 tisoč evrov.
Andrej Kavar

Splošno športno društvo Tržič (SŠDT) je na razpisu za obnovo športnih objektov, ki sta ga objavila Olimpijski komite Slovenije in Helios, pridobilo sredstva za obnovo zunanje fasade Sokolnice. Če bo vreme dopuščalo, bo fasada do konca leta obnovljena, sicer bodo obnovo nadaljevali spomladi. Čakata jih še dve večji investiciji: zamenjava strehe in poda dvorane. Če bodo na razpisih zbrali dovolj sredstev, bi dela lahko začeli prihodnje poletje. “Sami sredstev nimamo, odvisni smo od donacij, sponzorjev in Občine Tržič, ki nam pri teh stvareh pomaga po najboljših močeh, vendar ima omejitve, koliko lahko investira v objekte, ki niso v njeni lasti,” pojasnjuje predsednik SŠDT Andrej Kavar.

Sto let Sokolnice
Društvo danes ob 18. uri vabi na slavnostno proslavo ob stoti obletnici Sokolnice, na kateri bodo predstavili zgodovino objekta in dejavnosti, ki so se v njem izvajale, nastopile pa bodo tudi njihove vadbene skupine. Objekt je leta 1910 zgradilo takratno telovadno društvo Sokol, zato tudi ime Sokolnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.