Slovenija
14 ogledov

Po gneči še večja gneča

Vozila se bodo v krožišče Tomačevo po prenovi vključevala s štirih pasov, zato s Žurnal24 main
Krožišče Tomačevo. Opremljenega s semaforji bodo končali do konca junija.

Pred krožiščem Tomačevo in v njem bo po prenovi osem semaforjev. Ti bodo upočasnili promet, je priznal Jan Sajovic z Družbe RS za avtoceste (Dars), ki je investitor projekta. Na očitke, da bo zdaj še več gneče in zastojev, odgovarja: “Semaforji so nujni, ker se bodo vozila po novem v rondo vključevala s štirih pasov in ne več z dveh.” Dodal je, da drugače ne bi mogli zagotoviti prometne varnosti, razen če bi se odločili za zunajnivojsko križanje. To bi stalo veliko več kot slabe štiri milijone evrov, kolikor je cena zdajšnje različice prenove.

Dars kro%C5%BEi%C5%A1%C4%8De Toma%C4%8Devo na%C4%8Drt | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main




4 milijone evrov bo stala prenova krožišča Tomačevo, ki jo bo plačal Dars. Izvajalec del je SCT, ki bo zaslužil slabe tri milijone.

Še en pas znotraj
Prenovo bodo končali konec junija, ko naj bi bil zgrajen športni park v Stožicah. Sajovic pravi, da stadion ni bil edini razlog, da so se na Darsu za prenovo odločili prav zdaj, je pa bil eden izmed njih. Dodaja, da bodo največje težave prav športne prireditve, ko bo v zelo kratkem času veliko vozil vstopalo v športni park: “Za ta obdobja so predvideni posebni programi za semaforje, ki bodo aktivirani iz nadzornega centra.”

Več kot 30 nesreč
Statistika. Policija ne zbira podatkov, koliko prometnih nesreč je v točno določenih krožiščih. Po njihovih neuradnih podatkih jih je bilo letos v krožišču Tomačevo (in na dovoznih oziroma izvoznih krakih) deset, glede na sporočila, ki jih objavlja Prometno-informacijski center za državne ceste, pa več kot 30.

Dars kro%C5%BEi%C5%A1%C4%8De Toma%C4%8Devo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.