Slovenija
0 ogledov

Po gradbišču še celo poletje

V Prežihovi in Smetanovi ulici bodo uredili tudi kolesarske poti in novo javno r Žurnal24 main
Makadam. Ureditev Smetanove in Prežihove ulice vredna 472 tisoč evrov. Projekt zastavljen širše.

Maribor. Gradbena dela na Smetanovi in Prežihovi ulici se bodo predvidoma začela konec avgusta in trajala le slaba dva tedna. Tako predvideva dokument identifikacije investicijskega projekta za ureditev tega območja, ki so ga včeraj sprejeli mestni svetniki in je šele podlaga za izvedbo javnega naročila za izbor izvajalca del. “Zavedam se, da je pomemben vsak dan. Je pa projekt zdaj veliko širše zastavljen, saj bosta imeli po rekonstrukciji obe ulici v celoti urejeno kanalizacijsko in vodovodno omrežje, novo javno razsvetljavo, asfaltno prevleko, prometno ureditev in zasaditev dreves,” pojasnjuje Vili Eisenhut, direktor urada za komunalo Mestne občine Maribor (MOM). Dodaja, da je vrednost investicije dobrih 472 tisoč evrov, kar je nižje od prvotno načrtovane.

Spomnimo, da je MOM novembra na Smetanovi ulici zgradila toplovod, dela pa so se ustavila, ker je Nigrad ugotovil, da je treba v Prežihovi ulici zamenjati dotrajani kanalizacijski vod. Finančna sredstva za to pa je bilo treba zagotoviti v letošnjem proračunu, ki so ga sprejeli šele marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.