Slovenija
25 ogledov

Po hodnikih je omamno dišalo

Najboljša med 17 odličnimi mladimi kuharji iz vse Slovenije sta bila Tomaž Privo Žurnal24 main
Tuševa kuharska zvezda. Sedemnajst dijakov iz devetih srednjih gostinskih šol je kuhalo in peklo.

Pražena jetrca s pire krompirjem in sortirano zelenjavo, ki jih je pripravila Simona Maček iz Radovljice, in rulada, nadevana s krvavico, kozice v smetanovi omaki ter široki rezanci s korenčkom in kolerabo, ki jih je pripravil Tomaž Privošnik iz Celja, so jedi, ki jih je strokovna komisija na včerajšnjem prvem od treh predtekmovanj obetavnih kuharjev srednješolcev na Srednji šoli za gostinstvo in turizem (SŠGT) Celje prepoznala kot najboljše in najizvirnejše. Oba dijaka se bosta aprila pomerila tudi v finalnem tekmovanju.

Iskan poklic
"Mladih, ki se odločajo za poklic kuharja, je vse manj, čeprav je ta poklic na trgu zelo iskan. Projekt Tuševa kuharska zvezda ga predstavlja kot privlačnega in zanimivega," je ob koncu tekmovanja, ki se ga je udeležilo 17 dijakov iz devetih slovenskih srednjih gostinskih šol, poudaril Iztok Leskovar, ravnatelj SŠGT Celje.

Mladim kuharjem pa so med kuhanjem pod prste gledali tudi učenci višjih letnikov okoliških osnovnih šol in dijaki, med katerimi so bili tudi dijaki pobratene gostinske šole iz Beljaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.