Slovenija
27 ogledov

Po igralce čez mejo

NK Zavrč Osebni arhiv
Nogomet. Hrvaški igralci po 1. juliju ne bodo imeli več statusa tujca.

"Po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo (EU) bodo hrvaški državljani, ki igrajo za slovenske športne klube, izgubili status tujca, zato se bomo pri iskanju novih igralcev še bolj ozirali čez mejo," napoveduje Marjan Prelog, športni direktor Nogometnega kluba (NK) Zavrč. Klub z obmejnega območja bo v prihodnji sezoni igral v prvi nogometni ligi, zato so še posebno pozorni na izbor igralcev.

Večja ponudba

V ekipi NK Zavrč imajo trenutno tri Hrvate, kar je bila tudi dosedanja omejitev glede števila tujcev, ki lahko igrajo za klube v prvi slovenski nogometni ligi. "S 1. julijem te omejitve ne bo več, saj bodo Hrvati državljani EU in bodo izenačeni s slovenskimi kolegi," pravi sogovornik. Pred dnevi so se v NK Zavrč okrepili tudi z nekdanjim hrvaškim reprezentantom Nikolo Šafarićem. S Hrvati bodo poskušali okrepiti tudi ekipe mlajših kategorij. "Pričakujem, da bodo podobno ravnali tudi klubi v nižjih ligah," dodaja Prelog. Po njegovih besedah je na Hrvaškem ponudba dobrih igralcev večja, poleg tega pa sta v njihovi bližini propadla dva hrvaška kluba – v Varaždinu in Čakovcu.

Boljši obisk

V klubu si zaradi novih okrepitev v moštvu obetajo tudi boljši obisk tekem. Novi nogometaši bodo s seboj pripeljali tudi svoje navijače, ob napredovanju kluba v višjo ligo pravi predsednik NK Zavrč Miran Vuk.

Komentarjev 1
  • pesjan 11:22 30.junij 2013.

    Hrčeki vse povsod....