Slovenija
13 ogledov

Po Janši bodo ovadili še Jankovića

Zoran Janković Janez Janša Anže Petkovšek
V Skupini 29. oktober po vložitvi kazenske ovadbe zoper premierja Janše napovedujejo še ovadbo zoper ljubljanskega župana Jankovića.

Predstavniki Skupini 29. oktober so v četrtek zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije vložili kazensko ovadbo zoper premiera Janeza Janšo. Kljub napovedi, da Zorana Jankovića ne bodo ovadili, sedaj napovedujejo, da pripravljajo ovadbo tudi zanj. V tem trenutku so v fazi zbiranja ustreznih elementov, ki predstavljajo utemeljeno pravno podlago pristojnim organom.

Ovadili bodo vsakogar z obremenilnimi dokazi

V omenjeni skupini si bodo tudi v prihodnosti prizadevali ovaditi vsakogar, ne glede na politično moč ali funkcijo, za katerega bo obstajal utemeljen sum in obremenilni dokazi kaznivega dejanja.

O svojem delovanju bodo redno obveščali domačo in tujo javnost, v primeru nespoštovanja domačega pravnega reda pa bodo pravico iskali tudi na drugih evropskih institucijah, napovedujejo.

Ob tem so poudarili, da želijo s svojim delovanjem opozoriti državljane, da imajo sami v rokah mehanizme delovanja, med njimi tudi pravico do ovadbe kot orodje zoper vsakogar. "Takšno ravnanje predstavlja našo moč in hkrati odgovornost," dodajajo.

KPK ugotovila kršitve

Kot je znano, je protikorupcijska komisija 8. januarja sporočila, da je pri nadzoru premoženja predsednikov strank ugotovila, da sta predsednika SDS Janez Janša in Pozitivne Slovenije Zoran Janković kršila protikorupcijsko zakonodajo. Kot ugotavlja komisija, Janković ni prijavil za najmanj 2,4 milijona evrov premoženja, Janši pa se je premoženje nepojasnjeno povečalo za 210.000 evrov.

Skupina organizirala prvi protivladni protest

Skupina 29. Oktober se je oblikovala konec septembra 2012. Med drugim je organizirala prvi protivladni protest v Sloveniji, ki je bil v Mariboru 29. oktobra lani. Zadnji protest, ki ga je organizirala, pa je bil v okviru t. i. prve vseslovenske vstaje v Mariboru. Skupina ima preko 1200 članov aktivistov iz vse Slovenije in se ukvarja s pripravo alternative trenutni družbeno-politični ureditvi Slovenije, so v svoji predstavitvi zapisali v skupini.

Komentarjev 3
  • sweetdogs 18:57 20.januar 2013.

    Zdej morajo še za Jankovića nekaj skupaj spravit, ker je bilo tpreveč očitno, da so samo levičarski aktivisti...

  • Stolp 18:56 20.januar 2013.

    "Skupina 29. Oktober se je oblikovala konec septembra 2012. Med drugim je organizirala prvi protivladni protest v Sloveniji, ki je bil v Mariboru 29. oktobra lani. Zadnji protest, ki ga je organizirala, pa je bil v okviru t. i. prve ...prikaži več vseslovenske vstaje v Mariboru."To so torej tisti ki so zažigali radarje, uničevali imovino na ulicah maribora, napadali policiste, pretepali ljudi(Ivanušič), zahtevali izpustitev huliganov in ki sedaj ponoči nadlegujejo ljudi na domovih.No taki pa res niso merodajni da vlagajo proti komurkoli ovadbe.

  • izvedenec 18:41 20.januar 2013.

    Slvoenija - država ovadb v politične namene