Slovenija
17 ogledov

Po junijskem še aprilsko vreme

Luž bodo najbolj veseli malčki. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vreme bo prihodnji teden zelo spremenljivo. Po poletno obarvanih dneh nas čaka pravo aprilsko vreme. Tudi na morju ne bo nič boljše.

„Prihodnji teden bo vreme precej spremenljivo, lahko bi rekli tudi aprilsko, z obdobji dežja in suhega vremena. Sonca bo bolj malo, največ pa ga bo na vzhodu države. Tam bodo temperature nekaj čez dvajset, drugod pa pod dvajset stopinj Celzija. Na severozahodu, zahodnih in hribovitih predelih dežja največ,“ pravi dežurni prognostik z Agencije za okolje Uroš Strajnar. Kljub poslabšanju vremena pa bodo temperature ves teden ostale primerne letnemu času. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 15 do 21 stopinj Celzija.

Na morju nič boljše
In kdaj lahko pričakujemo izboljšanje? „Večjega izboljšanja vsaj še kakšen teden ne bo. Po tem, ko smo imeli aprila skoraj junijsko vreme, bomo imeli v prihodnjih dneh aprilsko," pravi Strajnar. Zaenkrat torej kaže, da nas bo deževno vreme jezilo vse do konca tedna, zato je malo verjetno, da bi se lahko čez vikend odpravili v hribe ali na Obalo. „Tudi na morju vreme ne bo najlepše,“ dodaja Strajnar.

Na Hrvaškem bo začetek tedna precej deževen, od četrtka naprej pa se predvsem v obmorskih krajih obeta izboljšanje. Temperature se bodo dvignile nad 20 stopinj Celzija, zato bo prihodnji vikend kot ustvarjen za kratek oddih na morju. Za sončenje bo tako primerna Dalmacija, medtem ko bodo temperature v Istri nekoliko nižje, presenetiti pa bi vas utegnila tudi kakšna nevihta. Tudi sosednja Italija bo konec prihodnjega tedna primerna za vikend oddih.

Na našem vremenskem portalu spremljajte kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.