Slovenija
88 ogledov

Po Karnerju še en Karner

območje nekdanje tovarne Tovil na Viču Nik Rovan
Tovil. Če bo Avguštin Karner obnovil dogovor z MOL, bi projekt lahko nadaljevali.

Podjetje Nipl, ki ga je zastopal Mihael Karner in je želelo na območju nekdanje tovarne Tovil na Viču zgraditi novo sosesko Urbana oaza s 130 stanovanji, ima novo ime in novega zastopnika – Merideis, ki ga zastopa Avguštin Karner. Ta je bil v register vpisan 29. februarja, dva meseca po tem, ko je avstrijska policija Mihaela Karnerja aretirala zaradi domnevne preprodaje prepovedanih poživil.

Svetniki o projektu julija?

Mestna občina Ljubljana (MOL) je ustavila pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Tovil, ker bi moral Karner do 11. marca obnoviti dogovor o sodelovanju pri pripravi OPPN, ki je takrat potekel, vendar jim ni sporočil niti, kdo je novi predstavnik investitorja. Če bo to storil Avguštin Karner, bi lahko projekt nadaljevali, vendar bi ga morali prej spremeniti, in sicer “zmanjšati objekt in izrabo, izdelati predlog dokumenta in ga poslati nosilcem urejanja prostora. Po pridobitvi njihovih mnenj bi lahko mestni svetniki predlog OPPN Tovil obravnavali predvidoma na julijski ali septembrski seji mestnega sveta,” so dejali na MOL.

Mihael Karner, ki je bil v drugi polovici lanskega leta na dveh sestankih z občinskimi uradniki, je Nipl ustanovil leta 2003, ko je bil tudi njegov direktor. Pet let pozneje je lastnik podjetja postala Panya AG iz Liechtensteina, konec novembra lani pa je lastnik Merideis, ki je registriran v Belizeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.