Slovenija
2996 ogledov

Po kolumnistih na udaru še voditelj Studia City

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Kadrovanja na RTV Slovenija: Marcelu Štefančiču jr. pogodbe ne bodo podaljšali.

Zatem ko je pred nekaj meseci veliko prahu dvignila novica, da dolgoletnih šest kolumnistov Studia City ne bo več prejelo pogodbe za svoje delo, se je sedaj na tnalu znašel voditelj oddaje Marcel Štefančič jr. Uredništvo Studia City je ogorčeno nad nepodaljšenjem pogodbe voditelju oddaje, ki se po skoraj dveh mesecih 9. maja vrača na male zaslone, poroča Delo.

Štefančiču, jr. namreč niso podaljšali trimesečne pogodbe, kar so na RTV Slovenija doslej počeli avtomatično. Prejšnja mu je potekla konec marca, ker pa so oddajo zaradi predvolilnih soočenj začasno poleg Tednika in Tarče umaknili s sporeda, bi novo morali sklenili šele sedaj.

Odgovorna urednica se še ni odzvala

A pogodbe za maj in junij le njemu za razliko od drugih dveh honorarnih sodelavcev oddaje vodstvo ni podpisalo. Iz uredništva Studia City so sporočili, da sprememb ni bilo napovedanih.

O razlogu tovrstnega ravnanja urednica oddaje Alenka Kotnik ni bila obveščena, odgovorna urednica Jadranka Rebernik, ki je trenutno na dopustu, pa še ni pojasnila odločitve. 

Gre za oddajo, ki je kritična do potez vodstva RTV Slovenija, ki je že predlagal, da bi bila oddaja predvajana vsak drugi teden, namesto tedensko, kar se po burnem odzivu javnosti naposled ni zgodilo. Izpostavil se je tudi Štefančič, jr., s tem ko je spregovoril o političnih pritiskih na novinarje, v Inštitutu 8. marec pa sprožili peticijo, s katero so »zahtevali Studio City« in zbrali več kot 40.000 podpisov podpore.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 28
  • Avatar Leon
    Leon 20:12 28.april 2022.

    Sprenevednja sprenevedenih ob sprenevedanju Uršule ...... »Začenja se zbujanje iz dvoletne kome. Zlato medaljo za hitrost vstaj(e/a)nja od mrtvih dobi Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega doma.« https://vezjak.com/2022/04/28/ime-cesa-je-ursula-cetinski/#more-28050

  • bljitva 20:03 28.april 2022.

    ta skrajno levičarki Studio city, ki nič drugega kot Mladina na RTV, bi blo treba že pred 20imi leti ukinit...Štefančič go home.

  • jan631 20:02 28.april 2022.

    Gnide levičarske so na volitvah prejele samo 7% glasov vseh volilnih upravičencev,imeli bi pa vse medije.