Slovenija
21 ogledov

Po koncu tedna bo zgolj zadišalo po snegu

Sneg Zagreb Marko Prpić/Pixsell
Vreme ne bo prav nič zimsko. Temperature ne bodo prav nizke, prav tako ne bo snega. Nekaj snežink za vzorec je lahko le v ponedeljek.

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več popoldne in v vzhodnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do12 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v severni in v vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jutri dopoldne se bo zjasnilo, nekoliko bolj oblačno bo ostalo na severovzhodu.

Tam in v severni Sloveniji ter ponekod na Notranjskem bo zapihal severni ali severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 4, najvišje dnevne pa še za kakšno stopinjo višje od današnjih, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Nedelja dopoldne sončna

"V nedeljo bodo temperature nižje kot danes in jutri. Kljub temu mraza ne bo. Sončno bo, popoldne bo po nekaterih kotlinah megla," nam je dejal dežurni meteorolog na Arsu. Več oblačnosti bo, kot kaže, na vzhodu, kjer bo popoldne padlo tudi nekaj kapelj dežja. Podobno vreme, le brez jutranje megle bo tudi v ponedeljek. "Lahko pa v ponedeljek pade kakšna snežinka. Vendar bodo te padavine bolj v sledovih. Zanemarljive bodo," je še dejal meteorolog.

Podobno vreme se bo nadaljevalo vsaj še deset dni. Za zdaj pretiranega mraza in snega ni na vidiku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.